McIlroy tai Westwood finaaliin - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - World Golf Championships

McIlroy tai Westwood finaaliin

Lee Westwood kohtaa Match Play Championshipin välierässä Rory McIlroyn. © Getty Images

Yhdestäkään WGC-Accenture Match Play Championshipin puolivälierästä ei muotoutunut jännitysnäytelmää. Rory McIlroyn ja Sang-moon Baen matsissa oli aineksia trilleriin, mutta pohjoisirlantilainen oli toista mieltä. Sunnuntaina on paitsi panoksena reikäpelin maailmanmestaruus myös paikka World Rankingin kärjessä.

Hunter Mahan-Matt Kuchar 6/5. Mahanin ja Kucharin ottelusta odotettiin tiukkaa taistelua, mutta toisin kävi. Kuchar kompastui lauantaina ennen kaikkea surkeaan puttityöskentelyyn, josta seurasi ulosmenossa mm. kaksi kolmen putin griiniä. Mahanille eteneminen välieriin on sujunut kivuttomasti, sillä hän on toistaiseksi joutunut Arizonassa lujille vain avausottelussaan Zach Johnsonia vastaan. Viisi kertaa reikäpelin MM-kisoissa mukana olleelle Mahanille välieriin pääsy on ensimmäinen.

”En käsitä, mikä putterin kanssa meni pieleen”, Kuchar ihmetteli ottelun jälkeen.

Lee Westwood-Martin Laird 4/2. Westwood ei ollut joutunut aikaisemmissa otteluissaan kertaakaan tappiolle, kunnes Laird kuittasi heti ykkösreiän nimiinsä. Skotti vei ottelua aina kuutoselle saakka, kunnes karannut avauslyönti antoi Westwoodille paikan tasoitukseen. ”Westy” voitti myös seuraavan reiän, eikä enää tämän jälkeen päästänyt haastajaansa uhittelemaan. Laird ei olut samanlaisessa iskussa kuin kolmessa aikaisemmassa ottelussaan. Varmasti osasyynsä tähän oli kasvaneilla panoksilla. Westwood pelaa uransa parasta Match Play Championshipiä. Kaikki aikaisemmat yritykset ovat päättyneet viimeistään kolmannella kierroksella.

”Pelasin vain reiän kerrallaan, ja odotin, että Martin tekee virheen”, Westwood selitti taktiikkaansa. ”Löin paljon huonoja rautalyöntejä. Siihen ei ole varaa Leen kaltaista pelaajaa vastaan”, Laird sanoi.

Mark

Mark Wilsonin välieräpaikkaan uskoneita ei ollut ennakoissa jonoksi saakka. &copy Getty Images

Mark Wilson-Peter Hanson 4/3. Hansonin puolivälieräottelua seurattiin ainakin pohjoismaissa suurella mielenkiinnolla. Vakuuttavasti kolme aikaisempaa vastustajaansa selvittänyt Hanson kohtasi matsissaan toisen yllättäjän Wilsonin. Hanson oli tähän saakka nakuttanut palloaan tarkasti väylälle, mutta lauantaina tuli hajontaa. Matsi oli kierroksen puoliväliin saakka tasainen, kunnes ruotsalaisen pari hehtaaripyssyä rei’illä 11 ja 12 tuottivat Wilsonille helpon etumatkan. Tästä Hanson ei enää toipunut, ja Wilson meni menojaan.

”Olen melko pettynyt. Pelasi todella huonosti tänään”, Hanson sanoi. ”En usko, että monikaan oletti minun pääsevän tässä kisassa näin pitkälle”, Wilson iloitsi.

Rory McIlroy-Sang-moon Bae 3/2. Kisojen suurimmalta yllättäjältä Baelta ei odotettu enää voittoa McIlroysta. Kaikesta huolimatta korealainen tarjosi McIlroylle lauantaina mainion vastuksen. Peli oli 10. reiän jälkeen vielä tasoissa, mutta tämän pidemmälle Baen rahkeet eivät riittäneet. Ratkaisevaksi reiäksi osoittautui 15, jossa McIlroy löi 30-metrisen bunkkerilyöntinsä lipulle. McIlroy on parantanut esityksiään Tucsonissa päivä päivältä. Tämä lupaa ennalta ajatellen kiehtovaa välieräottelua Westwoodia vastaan.

Suurinumeroisin voitto: Hunter Mahan-Matt Kuchar 6/5 Pisimmälle venynyt ottelu: mm. Rory McIlroy-Sang-moon Bae 3/2 Suurin yllättäjä: Mark Wilson Yllättävin tappio: Matt Kuchar

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje