McIlroy jää pois Open Championshipistä - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

McIlroy jää pois Open Championshipistä

Rory McIlroyn loukkaantuminen osui hankalaan ajankohtaan. Kuva: Getty Images

Muutama päivä sitten vasemman nilkkansa nivelsiteen ja nivelkapselin loukannut Rory McIlroy ilmoitti keskiviikkona, että hän ei pysty puolustamaan viimevuotista voittoaan St. Andrews’ssa ensi viikolla pelattavassa Open Championshipissä.

Maailmanlistan ykkönen julkaisi Instagramissa kuvan vedossa olevasta jalastaan, jonka ohessa oli teksti: ”Tiukan harkinnan jälkeen olen päättänyt olla pelaamatta Open Championshipiä St. Andrews’ssa. Asiaa on katsottava pitkällä tähtäimellä. Toipuminen on käynnistynyt hyvin, ja haluan olla 100-prosenttisesti terve ja kilpailukykyinen palatessani takaisin kentälle. Kiitokset kaikille tuestanne ja parhaat terveiseni. Toivottavasti paluuni tapahtuu niin pian kuin mahdollista.”

McIlroysta tulee ensimmäinen Open-voittaja sitten vuoden 1954 (Ben Hogan), joka ei ole puolustamassa edellisvuoden mestaruuttaan. McIlroyn kalenterissa on seuraavien kuuden viikon aikana neljä turnausta, joista kaksi on majoreita ja yksi World Tourin kilpailu.

British Openin kisakoneisto julkaisi Twitterissä oman lausuntonsa tähden poisjäännistä: ”Olemme luonnollisesti erittäin pettyneitä, ettei Rory pysty puolustamaan voittoaan ensi viikolla. Mutta hän tulee pelaamaan vielä monta Openia, meidän tärkein toiveemme on, että hän palaa takasin kentälle täysin toipuneena. Kaikki Open-organisaation kuuluvat toivovat Rorylle parasta kuntoutusjaksollaan.”

McIlroyn on määrä kilpailla seuraavan kerran Bridgestone Invitationalissa elokuun ensimmäisellä viikolla. Heti sen jälkeen ohjelmassa on PGA Championshipin. McIlroyn paikan Open Championshipissä saa Skotlannin Russell Knox.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje