McGowan paalulle Joburg Openissa - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

McGowan paalulle Joburg Openissa

Ross McGowan piiskasi palloa mallikkaasti Johannesburgin kisan toisella kierroksella. Kuva: Getty Images

Kisan toistaiseksi kovimmasta kierroksesta vastannut Ross McGowan (-14) siirtyi Joburg Openissa tukevaan johtoon. Englantilainen iski perjantaina tuloksen 62, ja on turnauksen puolivälissä kolmen lyönnin karkumatkalla.

Kahden kentän turnauksessa West Coursella pelannut taituroi sisääntulossa peräti kaksi eaglea. Kuuden birdien ohella hänen korttiinsa kirjattiin myös yksi bogi. McGowan aloitti urakkansa East Coursella tuloksella 67.

McGowan teki läpimurtonsa vuonna 2009, jolloin hän voitti Madrid Mastersin ja oli kuukautta myöhemmin Dubai World Championshipissä kakkonen. Viime vuodet eivät ole sujuneet yhtä ruusuisesti. McGowan joutui hakemaan loppuvuodesta uutta vauhtia ET:n karsintafinaalista, jossa hän sijoittui viidenneksi.

Viitteitä paremmasta on selvästi ilmassa, sillä britti sijoittui viime viikolla pelatussa SA Openissa 12.

”Pelasin hyvin eilen ja aloitin vahvasti tänään kahdella birdiellä. Sen jälkeen oli vähän aikaa hiljaisempaa, kunnes aloitin ilotulituksen takaysillä”, hole-in-onen torstaina tehnyt McGowan sanoi.

McGowanilla on ennestäänkin kokemuksia kovista tuloksista. Hän pelasi voitokkaassa Madridin turnauksessa yhden kierroksen 60 lyönnillä, mutta ei myöntänyt että 60 lyönnin haamurajan alitus kävi mielessä perjantaina.

”Minun olisi pitänyt pelata etuysi muutama lyönti paremmin, jotta siitä olisi voinut edes puhua. Lähellä olen ollut aiemmin. Pelasin Madridissa tuloksen 60, joten ei sitä koskaan tiedä. Täytyy yrittää taas huomenna kovaa tulosta.”

Jean Hugo, Haydn Porteous, Anthony Wall
ja Felipe Aguilar jakavat kakkossijaa tilanteessa 11 alle. Pohjoismaalaisista kymmenen joukkoon mahtuvat Ruotsin Johan Carlsson (-10) ja Björn Åkesson (-9).

Joburg Openin isoimmista paikallisista tähdistä George Coetzee (-4) ei mahdu 40:n joukkoon. Jaco VanZylin (+3) pelit päättyivät puolestaan selvään karsiutumiseen.

Kisassa ei ole mukana suomalaispelaajia.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje