McDowellille kauden kolmas voitto - Golfpiste.com

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

McDowellille kauden kolmas voitto

Graeme McDowell hyydytti Richard Sternen Ranskan avointen loppusuoralla. Oikealla caddie Ken Comboy. Kuva: All Over Press

Graeme McDowell (-9) ei antanut pahimmille kilpakumppaneilleen mahdollisuuksia sunnuntaina päättyneessä Open de France -turnauksessa. Eroa toiseksi sijoittuneeseen Richard Sterneen jäi McDowellin hyväksi neljä lyöntiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Turnauksen jännitys säilyi kuitenkin lähes loppuhetkille saakka, sillä Sterne oli McDowellia vain yhden lyönnin jäljessä ennen kolmea viimeistä reikää. Eteläafrikkalaisen haaveet voitosta haihtuivat kahteen peräkkäiseen bogiin rei’illä 16 ja 17.

Sternen varsinainen kompastus sunnuntaina oli McDowellin loistava pelivire; pohjoisirlantilainen pelasi kisan päätöspäivänä parhaan kierrostuloksensa 67, joka on kovaa valuuttaa vaikealla Le Golf National -kentällä.

Hän missasi karsintarajan kiertueen edellisessä kilpailussa Irlannissa, mutta jäi viikonlopuksi harjoittelemaan Carton Houseen. Tämä kantoi Pariisissa hedelmää 500 000 euron edestä. Samalla McDowell nousi ET:n ansiolistalla kakkoseksi, alle 30 000 euron päähän US Openin voittaneesta Justin Rosesta.

”Voitto tuntuu erityisen hienolta viimeisten kahden kuukauden jälkeen ”, McDowell sanoi. ”Tämä on ollut hassu vuosi. Pelini ei ole tuntunut pahalta, mutta olen karsiutunut kisoissa huomattavasti useammin kuin normaalisti. Ja se tekee kipeää.”

Vastapainoksi McDowell on saavuttanut kaudella 2013 paljon onnistumisia. Ranskan avointen lisäksi hänellä on tältä vuodelta koossa voitot Volvo World Match Play Championshipistä sekä RBC Heritage -turnauksesta PGA Tourilta.

McDowell nousee tuoreen saavutuksensa ansiosta maanantaina päivitettävällä maailmanlistalla kuudenneksi.

Eduardo De La Riva ja Graeme Storm (-4) jakoivat Ranskan avoimissa kolmatta sijaa. SimonDyson (-3) oli viides. Tanskan Thomas Björn ja Sören Kjeldsen (-1) jakoivat parhaina pohjoismaalaisina kahdeksatta sijaa. Kjeldsen kiikaroi ennen viimeistä reikää paikkaa kolmen joukkoon, mutta hän sortui 18:lla triplabogiin.

Suomalaisten vire kaikkosi Saksassa

Janne Mommo ja Roope Kakko eivät saaneet jatkettua kolmannen kierroksen kaltaista virettä Bad Griesbachin turnauksen päätöspäivänä. Molemmilla oli 54 reiän jälkeen vielä kisassa näköyhteydet kymmenen joukkoon, mutta kierrostulokset 72 ja 73 jättivät heidät Top 25:n ulkopuolelle. Mommo (-7) oli Challenge Tourin ohjelmaan kuuluneessa kisassa 28:s ja Kakko (-6) 34:s.

Muut suomalaiset karsiutuivat jatkosta 36 reiän jälkeen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Turnauksen ykköstilan nappasi Andrea Pavan (-19), joka on jo käytännössä varmistanut paikkansa Euroopan kiertueelle ensi kaudeksi. Italialaisten kaksoisvoiton varmisti Marco Crespi, joka hävisi Pavanille lyönnillä. Norjan Knut Borsheim ja Ranskan Victor Riu (-14) jakoivat kolmatta sijaa.

Challenge Tourin rankingin kärjessä jatkaa USA:n Brooks Koepka, joka ei ollut mukana Saksan turnauksessa. Koepka saavutti kesäkuun karsinnoista paikan heinäkuun puolivälin jälkeen pelattavassa British Openissa. Pavan nousi ansiotilastossa toiseksi. Roope Kakon sijoitus on 23:s, kun rankingin 15 parasta saa kauden päätteeksi täyden pelioikeuden ET:lle.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje