26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

McDowell janoaa lisää isoja voittoja

Graeme McDowell aloitti eurooppalaisten menestystarinan U.S. Openissa. Kuva: Getty Images

U.S. Open näytti pitkään olevan liian paha kanto eurooppalaisten kaskessa, kunnes Graeme McDowell korjasi potin maailman kenties vaikeimmin voitettavassa turnauksessa vuonna 2010. Tämän jälkeen kauden toinen major-kilpailu on ollut yhtä lukuun ottamatta vanhan mantereen pelaajien heiniä. RoryMcIlroy oli ykkönen vuonna 2011 ja vuosikymmenen kolmannen U.S. Open –voiton Brittein saarille vei Justin Rose. Tämänvuotisen kisan voittoa puolustaa Martin Kaymer.

”Olin ensimmäinen eurooppalainen U.S. Open –voittaja 40 vuoteen, ja nyt meillä on jo neljä mestaria viimeisen viiden vuoden jaksossa”, McDowell sanoi Chambers Bayssa tiistaina. On vaikeaa mennä sanomaan sen tarkempaa syytä menestykseemme, mutta uskon eurooppalaisten tottuneen pelaamaan Atlantin toisella puolella World Tourin kisojen ja majoreiden vuoksi.”

”Olemme päässeet paremmin mukavuusalueelle, ja kentistä on tullut tutumpia. Tuntui hyvältä käynnistää eurooppalaisten menestysputki Pebble Beachilllä, ja jatkaisin sitä itse mielelläni tällä viikolla.

McDowell ei ole vähään aikaan kamppaillut major-turnausten kärkisijoista, mutta 35-vuotias pohjoisirlantilainen uskoo menestykseen Washingtonin osavaltiossa pelattavassa kilpailussa.

”Päätin kolme-neljä kuukautta sitten, että minun on saatava lisää menestystä ja voittoja major-turnauksissa. Olen alkanut tehdä lujemmin töitä, sillä rakastan taistella voitoista isoimmissa kisoissa. Vuoden 2010 voitto tuntui uskomattomalta, mutta en halua että se on urani viimeinen suuri tähtihetki.

<a href=Henrik Stenson ja caddie Gareth Lord tekivät nuotituksia Chambers Bayssa tiistain harjoituskierroksella. Kuva: Getty Images" src="/wp-content/uploads/2015/06/15061715353839.jpg" width="505">

Henrik Stenson ja caddie Gareth Lord tekivät nuotituksia Chambers Bayssa tiistain harjoituskierroksella. Kuva: Getty Images

McDowell myöntää, että Ryder Cup –joukkuekavereiden viime vuosien hyvät edesottamukset ovat olleet hänen kohdallaan suurin kannustin uskomaan uuteen menestykseen.

Henrik Stenson, kuten kukaan mukaan ruotsalainen miespelaaja ei ole koskaan voittanut major-turnausta. Lähimpänä se oli Stensonin kohdalla vuonna 2013, jolloin hän sijoittui kolmen joukkoon sekä British Openissa että PGA Championshipissä. Viime vuoden U.S. Openissa maailmanlistan kuutonen oli neljäs, joten ei ole liioiteltua sanoa, että major-voitto roikkuu hänen kohdallaan ilmassa.

”Ystävät, joiden kanssa pelaan harjoituskierroksia, ja joille annan tasaisin väliajoin kyytiä, voittavat vuosittain major-turnauksia. Se laittaa ajattelemaan, ’että jos hekin, miksen sitten minäkin’. Itsestäni tuntuu, että olen koko ajan lähempänä ja lähempänä major-voittoa.”

”Kyse on siitä, että saa tarpeeksi hyvän mahdollisuuden. Minulla on vielä kolme-neljä hyvää pelivuotta, joten aikaa on. Jos olen hyvin valmistautunut ja minulla on hyvä pelisuunnitelma, toivon että muutaman tilaisuuden tullen ainakin yksi voitto osuu omalle kohdalle.”

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje