Matthew Fitzpatrick British Mastersin sankari - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Matthew Fitzpatrick British Mastersin sankari

Matthew Fitzpatrickin esityksiä Race to Dubai-sarjan finaalikisoissa seurataan hyvin tarkasti British Mastersin voiton johdosta. Kuva getty images.

Matthew Fitzpatrickin (-15) nimi tulee British Mastersin voittopokaaliin monien maailmantähtien jatkeeksi. 21-vuotias nuorukainen menetti koko kisan ajan pitämänsä johdon sunnuntaina ensimmäisillä reiíllä, mutta sisääntulossa hän hivuttautui vahvan kenttäpelinsä johdosta rinnalle ja ohi 670 000 euron arvoiseen voittoon.

”Minulta menee vielä pitkään, kunnes ymmärrän minkä kilpailun olen voittanut. Kauden käynnistyessä tavoitteeni oli uusia korttini vuodelle 2016. Ensimmäisten kisojen jälkeen tuo tavoite tuntui erittäin kovalta”, voittonsa lisäksi kuudesti sijoille 2-10 sijoittunut Fitzpatrick tunnelmoi.

US Amateurin voittaja on kilpaillut ensimmäisellä ET-kaudellaan ahkerasti, kisoja on takana jo 27.

Ykköstilan myötä:

– Fitzpatrick nousi Race to Dubai-listalla (1,353 milj.euroa) sijaluvulle 12.

-Hän on World Rankingilla nuorin pelaaja sadan ensimmäisen joukossa

-Fitzpatrick johtaa Euroopan Ryder Cup-pistelistaa

-Fitzpatrick tullaan lähes varmasti valitsemaan kauden tulokkaaksi European Tourilla

Varmaa on myöskin se, että rinnastukset nuoriin maailmantähtiin ( Jordan Spieth, Rory McIlroy) ja heidän urakehityksiinsä nostetaan mediassa vahvasti esiin.

Shane Lowry on Race to Dubai-listalla neljäntenä. Kuva: Getty Images

Shane Lowry on Race to Dubai-listalla neljäntenä. Kuva: Getty Images

Kakkostilan jakaneet Sören Kjeldsen, Shane Lowry ja Fabrizio Zanotti jäivät kahden lyönnin päähän. Kolmikkoa yhdistää myös se, että he pelaavat elämänsä parasta kautta.

Päinvastaiseen suuntaan kulkee valitettavasti British Mastersin isännäksi nostetun Ian Poulterin ura. Euroopan joukkueen sytyttäjäksi vuoden 2012 Ryder Cupissa nousseella Poulterilla on iso ego ja vahva brändiarvo.

Menestystä on tullut muualtakin kuin Ryder Cupista, Open Championshipissa kakkoseksi sijoittunut Poulter oli parhaimmillaan maailmanlistalla viides vuonna 2010.

Nyt sijialuku (42.) on huonompi kuin kertaakaan kymmeneen vuoteen ( vuodenvaihteessa).

Meneillään olevalla kaudella Poulter oli lupaavasti kuudes Mastersissa, mutta hän karsiutui kolmessa muussa majorissa. British Mastersissa isäntä jäi voittajalle 11 lyöntiä, sijaluvun ollessa 33.

Tästä hänet muistetaan. Ian Poulter villitsi oman joukkueen ja fanit Medinahin kentällä pelatussa Ryder Cupissa 2012.Kuva Getty Images

Tästä hänet muistetaan. Ian Poulter villitsi oman joukkueen ja fanit Medinahin kentällä pelatussa Ryder Cupissa 2012.Kuva Getty Images

Tässä vaiheessa on vaikeaa uskoa Poulterin raivaavan paikkaansa seuraavaan ottelusarjaan, joka pelataan syyskuussa 2016.

Teemu Tyry

3.pv

title_116816Woburnin Marquess-kentällä käydään erittäin tasaista kilpailua voitosta ja kärkipään sijoituksista. MatthewFitzpatrick ja Kiradech Aphibarnrat ovat sunnuntain kierrokselle lähdetttäessä tuloksessa 12 alle.

Kymmenen pelaajaa on heistä 1-4 lyönnin päässä, joten päätöspäivän aikana ehtii tapahtua hyvin paljon.

Fitzpatrick on englantilaisten kultapoika, jonka uralla on jo monta komeaa kruunua.

# Hän toi Englantiin US Amateurin voiton 102 vuoden tauon jälkeen

#Fitzpatrick on ollut amatöörien maailmanlistan ykkkönen

#Fitzpatrick oli paras amatööri vuoden 2013 Open Championshipissa ja 2014 US Openissa

Kuluvalla kaudella Fitzpatrick on ollut jo kerran kakkonen ET:n kisassa sekä kolme kertaa kolmas. British Mastersissa hän pelaa järjestäjien kutsukortilla ja on kisan nuorin osanottaja.

Amatööriaikoinaan Fitzpatrick osoitti pystyvänsä kääntämään tiukat kamppailut edukseen, European Tourilla rima on huomattavasti korkeammalla. Nuorukainen ei suostu ottamaaan paineita voitosta, joka nostaisi hänet nykyiseltä sijaltaan (111.) syvälle sadan joukkoon maailmanlistalla.

”Monet suuret pelaajat ovat voittaneet British Mastersin. Nimeni saaminen tuohon lisataan olisi todella upeaa. Aion kuitenkin ensisijaisest keskittyä siihen, että pelaan mahdollisimman hyvin. Katsotaan sitten mihin se riittää”, Fitzpatrick sanaili.

title_116817Englantilaisista Nick Faldon jälkeen vain Justin Rose on kyennyt voittamaan major-turnauksen.Fitzpatrickin osalta odotukset kohoavat potenssiin,mikäli hän selviää British Mastersin miehuuskokeestaan voitttajana.

Kiradech Aphibarnrat on kivikova kilpailija ja mittatikku Fitzpatrickille sunnuntain kierroksela. 172 senttinen ja 108 kiloinen thaimaalainen on voittanut kuluvala kaudella jo ET:n kisat Kiinassa sekä Irlannissa.

Ansiolistalla on myös Asian Tourin voitto kotimaasta.

26-vuotias Aphibarnrat on Aasian lupaavimpia ellei lupaavin nuori pelaaja. Esityksiä on leimannut toistaiseksi myös melkoinen epävarmuus.

Kesällä hän karsiutui neljästi peräkkäin suurissa kisoissa.

British Masters menee palkintosummaltaan (4,16 milj.euroa) erittäin merkittävien tapahtumien joukkoon.

Voittaja kuittaa yli 700 000 euroa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje