Masters-voittaja Matsuyamalta huima ratkaisu Sony Openin uusinnassa - Golfpiste.com

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Masters-voittaja Matsuyamalta huima ratkaisu Sony Openin uusinnassa

Voitto nosti Hideki Matsuyaman maailmanlistan top 10:een 3,5 vuoden tauon jälkeen. Kuva: Getty Images

Hideki Matsuyama kiipesi K.J. Choin rinnalle eniten PGA Tourin kisoja voittaneena aasialaisena pelaajana.

Hideki Matsuyama (-23) teki kovan tempun nousemalla viiden lyönnin takaa-ajoasemasta uusintavoittoon Havaijilla Honolulussa käydyssä PGA Tourin kilpailussa. Voiton kruunasi näyttävä eagle ensimmäisellä playoff-reiällä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Päätöskierroksen puolivälissä näytti siltä, että Sony Openin kärjessä perjantaista saakka ollut Russell Henley olisi karkaamassa omille teilleen. Hän pelasi etuysin – eaglen ja neljän birdien siivittämänä – 29 lyönnillä iskettyään toistuvasti lähestymisiä lipun tuntumaan.

Loistavasti putannut Matsuyama ei kuitenkaan antanut periksi. Rei’illä 10, 11 ja 15 tulleet birdiet nostivat hänet lyönnin päähän. Näistä jälkimmäinen upposi yli viiden metrin etäisyydeltä.

Molemmat missasivat birdie-puttinsa niukasti 16:lla, kunnes Matsuyama pakotti Henleyn uusintaan viimeisen reiän onnistumisellaan. Jälkimmäiselle oli tarjolla kolmemetrinen birdie-putti voittoon, mutta pallo vuoli jälleen reiän reunaa.

Matsuyama avasi uusinnassa, 18. reiällä, hybridillä, ja iski sitten lyönnin, jollaisella ratkaistaan golfturnauksia. Viime vuoden Masters-voittaja asetti 253 metrin etäisyydeltä puukolmosella lyödyn hallitun feidin alle metrin päähän lipusta (katso alta video lyönnistä).

Peli oli selvä, kun bunkkeriin avauksensa lyönyt Henley ei saanut palloaan kolmannellakaan lyönnillä viheriölle. Matsuyamalla oli helppo tehtävä laittaa voiton sinetiksi lyhyt eagle-putti sisään.

Tuloksen 63 pelannut Matsuyama jakoi sunnuntaina Michael Thompsonin ja Keith Mitchellin kanssa päivän parasta tulosta. Hän missasi koko viikon aikana vain kolme viheriötä ja selvitti viimeiset 46 reikää ilman bogeja.

Russell pelasi mahtavasti etuysillä, mutta mietin, että tuskin hän pystyy jatkamaan koko ajan samaan tahtiin.

Matsuyamalla on ollut puttinsa kanssa toisinaan suuriakin vaikeuksia. Viime vuonna hän jäi kiertueen strokes gained: putting -tilastossa sijalle 175, mutta Waialae Country Clubin kentän griineillä hän oli kuin uudestisyntynyt. Matsuyama tehtaili viheriöillä uransa korkeimman strokes gained -lukeman, 7,26, ja oli ensimmäisen kerran tässä tilastossa koko joukon paras.

”Russell pelasi mahtavasti etuysillä, mutta mietin, että tuskin hän pystyy jatkamaan koko ajan samaan tahtiin. 10. ja 11. reiän birdieillä pääsin peliin mukaan”, Matsuyama kertoi.

Voitto oli helmikuussa 30 vuotta täyttävälle Matsuyamalle uran kahdeksas PGA Tourilla. Hän nousi tuoreen saavutuksen jälkeen Etelä-Korean K.J. Choin rinnalle eniten turnauksia Yhdysvaltain kiertueella voittaneena aasialaisena pelaajana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

FedEx Cupin ykköseksi kiivenneestä Matsuyamasta tuli myös ensimmäinen kaksi kilpailua kuluvalla kaudella voittanut pelaaja. Edellinen tuli syksyllä Zozo Championshipissä.

Lähes viisi vuotta sitten edellisen kerran voittanut Henley ei pelannut päätöspäivänä huonosti, mutta Waialaen kaltaisella kentällä ei voi jäädä takaysin voittokahinoissa ilman birdiejä. Henley on johtanut urallaan PGA Tourin kilpailua seitsemän kertaa ennen viimeistä kierrosta ja voittanut näissä tapauksissa vain kerran. Tämä tapahtui samaisessa H0nolulun kilpailussa vuonna 2013.

Kärkikaksikko oli Sony Openissa omaa luokkaansa, sillä kolmannen sijan jakaneet Kevin Kisner ja Seamus Power jäivät neljän lyönnin päähän.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)