Matilda Castrenin saldo majoreissa ansaitsee maininnan, sillä se on kova - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Matilda Castrenin saldo majoreissa ansaitsee maininnan, sillä se on kova

Kauden paras sijoitus Castrenilla on Kelly Tanin kanssa napattu LPGA Tourin parikilpailun kakkossija. Kuva: Amy Lemus/NurPhoto

Koko uran major-saldo on sekin äärimmäisen kova.

Hurjan viime kauden jälkeen Matilda Castrenilta odotettiin pieniä ihmeitä. Kun Castren viime kaudella otti LPGA Tourilla avausvoittonsa, huudatti kotiyleisöä Aura Golfin LET-kisan voitollaan ja pääsi ratkaisemaan Solheim Cupissa voiton Euroopalle, nousivat odotukset pilviin.

Aivan samanlaista lentoa Castren ei ole saavuttanut, mutta kausi on mennyt kaikkea muuta kuin penkin alle.

Castren käväisi maailmanlistalla parhaillaan jo sijalle 43. Tällä hetkellä sijoitus on 76, siis edelleen erittäin kova. Menestys ei ole ollut viime vuoden kaltaista, mutta edelleen se on ollut hyvää, etenkin kauden tärkeimmissä kilpailuissa eli majoreissa.

Niitä Castren on päässyt tänä vuonna pelaamaan viisi eli kaikki mahdolliset. Tuloksellisesti ne ovat sujuneet vähintään kelvollisesti, sillä ainoastaan yhdessä kilpailussa hän ei selviytynyt jatkokierroksille. Kyseinen kilpailu oli viime viikolla pelattu Women’s Open, jonka Castren joutui jättämään vatsataudin takia kesken.

Maailmanlistan sijoitusta ajatellen onnistumiset majoreissa ovat tuoneet Castrenille hyvän tukun pisteitä.

Uransa aikana Castren on pelannut kymmenen major-kilpailua, joissa hän on karsiutunut ainoastaan kaksi kertaa! Näistäkin toinen johtui keskeytyksestä. Hänen voi siis hyvällä syyllä sanoa lukeutuvan siihen harvalukuiseen joukkoon, joka saa ulosmitattua pelistään parhaan osaamisen irti silloin, kun panokset ovat kaikkein kovimmat.

LPGA Tourin Race to CME Globe -pistelistalla Castren on sijalla 54. Kauden tienestit ovat 375 155 dollaria, eli euroissa jotakuinkin yhtä paljon.

Hyvän käsityksen LPGA Tourin suuruudesta ja maksukyvystä saa vertaamalla sitä miesten DP World Touriin. DPWT:n pistelistalla samaisella 54. sijalla on Tanskan Nicolai Højgaard. Hän on tienannut kauden aikana lähes pennilleen yhtä paljon kuin Castren.

Suomalaisista miespelaajista paremmille ansioille on yltänyt vain Kalle Samooja, jonka tilipussi on karttunut yli puolen miljoonan euron verran. Samoojan sijoitus pistelistalla on 37.

Matilda Castrenin sijoitukset majoreissa 2022
Chevron Championship 25
US Women’s Open 44
Women’s PGA Championship 40
The Evian Championship 40
The Women’s Open WDC

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje