26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Matilda Castrenin peli kangistui jälleen kierroksen jälkipuoliskolla

Matilda Castrenilla on 18 reikää aikaa nousta tuloslistalla. 5,1 miljoonan dollarin kisassa pienikin nousu tuloslistalla näkyy tilipussissa selkeästi. Kuva: Getty Images

Chevron Championshipin voitosta tulee tiukka kamppailu ensimmäistä voittoaan tavoittelevien pelaajien ja kiertueen tähtien kesken.

Matilda Castrenin kolmas kierros Chevron Championshipissa noudatteli hyvin pitkälle toisen kierroksen kaavaa. Kierroksen avauspuolikkaana pelattu kentän takaysi sujui lauantainakin kaksi alle parin, mutta kierroksen loppupuolisko oli jälleen Castrenille vaikea.

Kolmen bogin myötä kierrostulos painui yhden lyönnin yli kentän parin, ja Castren lähtee naisten kauden ensimmäisen major-kilpailun viimeiseen päivään jaetulta 36. sijalta tuloksessa par.

Castrenin tilastot olivat nekin hyvin samankaltaisia kuin kahtena ensimmäisenä päivänä. Etenkin viheriöosumien melko alhainen määrä (10) vaikeuttaa peliä, kun pareja joutuu pelastamaan viheriön ulkopuolelta.

Kun 18 reikää on pelaamatta, kilpailun kärkipaikkaa jakavat Yhdysvaltojen Allisen Corpuz ja Angel Yin. Lauantaina molemmat kiersivät kentän 67 lyönnillä, ja he ovat kolmen kierroksen jälkeen yhteistuloksessa -10. Kärkipään nimekkäimmät pelaajat Nelly Korda (-8) ja Atthaya Thitikul (-7) ovat hekin vielä hyvin mukana kilpailun voittotaistelussa.

Antakaa minun voittaa, niin teen mitä vain.

Aiemmin Kaliforniassa pelatun majorin voittaja loikkasi aina 18. viheriön vieressä olevaan lampeen, kun voitto oli ratkennut. Nyt kilpailu pelataan Houstonissa, mutta järjestäjä haluaa pitää edelleen traditiosta kiinni.

Kärkikaksikolta kysyttiin, meinaavatko he hypätä päätösviheriön lampeen, jos voitto irtoaa. Corpuz ei suunnitellut hyppäävänsä, mutta Yinillä oli toiset suunnitelmat.

”Antakaa minun voittaa, niin teen mitä vain”, Corpuzin tavoin uransa avausvoittoa LPGA Tourilla tavoitteleva Yin nauroin.

Kilpailun päätöskierros käynnistyy Castrenin osalta kello 17.20 Suomen aikaa. Hän pelaa yhdessä ruotsalaisen Linnea Strömin kanssa.

Lue seuraavaksi: Matilda Castren selvisi kirkkaasti jatkoon ukkosen häiritsemässä Chevron Championshipissa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje