[6][5]

[6][5]
Kilpagolf - LPGA Tour

Matilda Castrenilta vahva esitys maailmantähtien joukossa – ”Kiva saada rutiinia päälle”

Matilda Castren paransi tuloksiaan kahdella lyönnillä päivittäin Rogersin LPGA-kilpailussa.

Uran paras sijoitus jäi Arkansasissa lyönnin päähän.

Matilda Castren (-9) päätti urakkansa Rogersissa Pinnacle Golf Clubilla pelatussa LPGA-kiertueen turnauksessa mainioon 66 lyönnin kierrokseen. Se vei hänet sunnuntaina tuloslistalla 15 sijaa ylöspäin jaetulle 28. tilalle.

Nousujohteisesti viikonvaihteessa esiintynyt Castren paransi Arkansas Championshipissä tulostaan päivästä toiseen. 10. tiiltä kierroksensa aloittanut kiertuetulokas teki heti kättelyssä kaksi birdieä ja päätti ensimmäisen kenttäpuoliskon tilanteessa -4. Sisääntulossa Castrenille merkittiin vielä kolme birdieä ja kaksi bogia.

”Hyvä fiilis lopettaa -5-kierrokseen. Kenttä antoi paljon paikkoja ja sain hyvin käytettyä niitä tällä viikolla. Mukava saada enemmän LPGA-kisoja alle ja rutiinia päälle”, Castren iloitsi.

”Peli oli hyvää tällä viikolla, erityisesti lähilyönnit olivat hyviä. Tein neljä kertaa par-kolmosilla tap in -birdiet (putti reiän vierestä).”

Castren matkustaa maanantaina Indianaan, missä hän pelaa kakkoskiertue Symetra Tourin kilpailun ennen väliviikkoa ja Portlandin LPGA-turnausta.

Syyskuun 10. päivänä käynnistyvään kauden toiseen majoriin ANA Inspirationiin Castren olisi tarvinnut arvionsa mukaan top 10 -sijoituksen Arkansasissa. Tästä hän jäi neljä lyöntiä.

”Se nyt jää tällä kertaa väliin”, vajaat 15 000 dollaria palkintorahaa ansainnut pelaaja mietti.

Kyseessä oli Castrenin neljäs LPGA-startti. Paras sijoitus on elokuun alussa käydystä Marathon Classicista, missä hän oli 25:s. Sijoitusennätyksestään Castren jäi sunnuntaina lyönnin päähän.

Suomalaisen kanssa samaa -9-tulosta maailmantähdistä jakoivat muun muassa Minjee Lee, Lydia Ko ja Stacy Lewis.

Arkansas Championshipin voiton vei USA:n Austin Ernst (-20). Eroa kakkoseksi sijoittuneeseen Ruotsin Anna Nordqvistiin kertyi kaksi lyöntiä. Eurooppalaisista kymmenen joukkoon mahtui myös yhdeksännen sijan jakanut toinen ruotsalainen, Linnea Ström (-13).

Lue seuraavaksi: Matilda Castrenille toinen peräkkäinen jatkopaikka LPGA-kiertueella