[6][5]

[6][5]
Kilpagolf - LPGA Tour

Häikäisevä päätöskierros toi Matilda Castrenille ensimmäisen top 10 -sijoituksen LPGA:lla

Matilda Castren teki neljännellä kierroksella kovaa jälkeä. Kuva: Getty Images

Castren näytti vuosituhannen menestyneimpiin yhdysvaltalaisiin tähtiin kuuluvalle Cristie Kerrille sunnuntaina pelaamisen mallia.

Matilda Castren (-10) esitti loistavaa peliä Georgian osavaltiossa Greensborossa päättymäisillään olevan LPGA Tourin kilpailun viimeisellä kierroksella. Hän iski sunnuntaina viisi alle -tuloksen 67, ja sijoittui jaetulle kahdeksannelle sijalle USA:n Brittany Altomaren ja entisen maailmanykkösen, Uuden-Seelannin Lydia Kon kanssa.

Sijaa 18 kolmen kierroksen jälkeen jakanut Castren sai viimeiseen päivään lentävän lähdön. Bogittomasti Great Waters -kentän kiertänyt suomalainen tehtaili viiden ensimmäisen reiän aikana kolme birdieä, ja peli oli jämäkkää jatkossakin.

Hän käynnisti kierroksen viimeisen kolmanneksen birdiellä, johon myös hieno urakka päättyi 18. reiällä.

Kuusi lyöntiä voittajalle hävinnyt Castren pelasi LPGA Drive On Championshipissä kahdeksannen kilpailunsa naisten Yhdysvaltain kiertueella. Näissä jatkopaikka on irronnut hänelle seitsemän kertaa. Kiertuetulokkaan paras sijoitus ennen tätä viikkoa LPGA:lla oli aiemmin lokakuussa pelatun major-kilpailun Women’s PGA Championshipin 23. tila.

Suomalaisista ainoastaan Minea Blomqvist-Kakko oli sijoittunut aiemmin LPGA-kiertueella top 10:een. Hän oli vuoden 2008 Safeway International -kilpailussa kolmas. Vuonna 2004 käydyssä, niin ikään LPGA:n ohjelmaan kuuluneessa, Women’s British Openissa Blomqvist-Kakko ylsi kahdeksanneksi.

Reilut 28 000 dollaria palkintorahaa tienannut Castren sai finaalikierroksella seuraa LPGA Tourin ikoneihin kuuluvasta Cristie Kerristä. 18 vuotta nuorempi Castren näytti 20 kilpailua kiertueella voittaneelle 43-vuotiaalle konkarille sunnuntaina pelaamisen mallia, selvittäen kentän kuusi lyöntiä pienemmällä tuloksella.

Kilpailun voitti syntymäpäivänään Ally McDonald (-16) lyönnillä ennen toista yhdysvaltalaista Danielle Kangia. Voitto oli 28-vuotta täyttäneelle McDonaldille ensimmäinen pääkiertueella. Espanjan Carlota Ciganda (-13) jakoi parhaana eurooppalaisena neljännen sijan.

Keskiviikkona Pohjois-Carolinassa alkavaan Symetra Tourin kilpailuun osallistuva Castren nousi LPGA:n Race to CME Globe -pistetilasossa 67:nneksi. Listan kärjessä on Danielle Kang.