[11][17]

[11][17]
Kilpagolf - LPGA Tour

Matilda Castrenilla birdie-hanat tiukalla Kalifornian LPGA-kilpailussa

Matilda Castrenilta vaaditaan toisella kierroksella napakampaa esitystä jatkopaikan aukeamiseksi. Kuva: Getty Images

Viime viikolla pitkästä aikaa voittojen tielle palannut Lydia Ko oli avauspäivänä pahoissa vaikeuksissa.

Matilda Castren aloitti Wilshire Country Clubilla pelattavan LPGA Tourin kilpailun hieman tunnustelevasti. Hän käytti Hugel-Air Premia LA Open -turnauksen ensimmäiseen kierrokseen 73 lyöntiä ollen jaetulla 90. sijalla. Eroa viimeisiin ennustetun karsintarajan yläpuolella oleviin pelaajiin on kaksi lyöntiä.

Castrenin 11 parin suora katkesi 12. reiällä tulleeseen bogiin. Hän ei onnistunut saamaan birdie-tiliään auki jatkossakaan, sillä kentän viimeisen kolmanneksen ainoaksi parista poikenneeksi reikätulokseksi jäi 17. reiän bogey.

Noustakseen kilpailun jatkokierroksille, maailmanlistalla sijalla 171 olevan Castrenin tarvinnee pelata torstaina arviolta tulos 68–70.

Los Angelesin turnauksen johdossa on tuloksen 64 pelannut Jessica Korda. Thaimaan Moriya Jutanugarn ja Hongkongin Tiffany Chan ovat lyönnin päässä yhdysvaltalaisesta.

Espanjan Carlota Ciganda (66) on parhaana eurooppalaisena jaetulla neljännellä sijalla. Myös tuloksen 67 lyöneet Tanskan Nanna Koerstz Madsen ja Saksan Sophia Popov mahtuvat jaetulla yhdeksännellä tilallaan kymmenen parhaan joukkoon.

Viime viikolla Havaijilla käydyssä turnauksessa kolmen vuoden voitottoman jaksonsa päättäneellä Lydia Kolla oli avauskierroksella isoja vaikeuksia. Urallaan 16 LPGA-voittoa koonnut uusiseelantilanen jakaa 134. sijaa tuloksellaan 78, ja joutuu esittämään melkoisen venytyksen yltääkseen kisan kahdelle viimeiselle kierrokselle.

Hugel-Air Premia LA Open on Castrenin kauden kolmas LPGA-turnaus. Hän sijoittui Havaijin kilpailussa 12:nneksi, mikä on toista kauttaan LPGA:lla pelaavan suomalaisen toiseksi kovin sijoitus pääkiertueella.