Kärki karkasi LPGA-finaalissa kauas Matilda Castrenilta     - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Kärki karkasi LPGA-finaalissa kauas Matilda Castrenilta    

Matilda Castrenin ote lipesi päätösturnauksen toisella kierroksella. Kuva: Getty Images

Castrenin Solheim Cup -pelikaveri Celine Boutier paineli Tour Championshipissä omille teilleen.

Matilda Castrenilla (+3) oli veto poissa Floridan Naplesissa jatkuneessa LPGA Tourin päätöskilpailussa. Hän pelasi CME Group Tour Championshipin toisella kierroksella päivän heikomman tuloksen, 77, ja putosi jaetulle 56. sijalle.

Castren teki Tiburon Golf Clubin Gold Coursen kakkosella tuplabogin, jota seurasi pian perjantain ainoaksi jäänyt birdie. Hän käytti etuysiin 38 lyöntiä, eikä saanut konettaan käyntiin toisellakaan kenttäpuoliskolla. Bogeja kertyi vielä kolme, joista kaksi putkeen rei’illä 15 ja 16.

Hän osui avauksillaan (13/14) jälleen mukavasti väylille, mutta griiniosumatilasto (12/18) ei ollut samalla tasolla. Hän on käyttänyt putteriaan viheriöillä yhteensä 65 kertaa, mikä kertoo, että tällä osa-alueella on eniten toivomisen varaa.

Eoa kärkeen Castrenilla on jo 17 lyöntiä ja 19. sijaa jakavat pelaajatkin ovat yhdeksän lyönnin päässä. Tosin vireen löytyessä hyvää nousua voi tuloslistalla vielä tehdä, sillä matka on vasta puolivälissä.

Finaaliturnauksen kärjessä Castrenin Solheim Cup -kollega Celine Boutier pelasi toisen peräkkäisen 65 lyönnin kierroksen, painellen karkumatkalle tilanteessa -14. Meksikon Gaby Lopez, Australian Minjee Lee sekä USA:n Mina Harigae ovat neljä lyöntiä ranskalaisen takana.

Matilda Castren ja USA Jenny Coleman aloittavat kolmannen kierroksensa lauantaina kello 15.00 Suomen aikaa.

CME Group Tour Championship on palkintoarvoltaan viiden miljoonan dollarin turnaus. Voittajan osuus potista on 1,5 miljoonaa taalaa, mikä on naisten golfin suurin yksittäinen palkintosumma.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje