[11][15]

[11][15]
Kilpagolf - Major

Matilda Castren teki pientä nousua sunnuntaina Chevron Championshipissa: ”Oli aika taistelua koko päivä ja koko viikko”

Matilda Castren venyi lopulta top 30 -sijoitukseen kauden ensimmäisessä major-turnauksessa. Kuva: Getty Images

Uusintaan asti venynyt kilpailu toi Yhdysvaltojen Lilia Vu'lle uran ensimmäisen major-voiton.

Naisten kauden ensimmäinen major-kilpailu Chevron Championship päättyi Matilda Castrenin osalta neljän kierroksen jälkeen tulokseen +1 (71–72–73–73) ja jaettuun 28. sijaan.

Sunnuntain kierros lähti Castrenilta todella nihkeästi käyntiin, kun sekä ensimmäiselle että toiselle reiälle korttiin merkattiin bogit. Tuoreeltaan kierroksen jälkeen tunnelmiaan kertonut Castren harmittelikin hankalaa alkua.

”Tänään oli tosi tuulinen päivä. Oli vaikea löytää tuulen suuntaa. Varsinkin ensimmäiset väylät pelasivat tosi pitkinä ja tuuli pyöri koko ajan”, totesi Castren.

Kahden bogin jälkeen Castren löysi paremman vireen, ja loppukierroksen aikana hänen korttiinsa merkattiin neljä birdieä ja kolme bogia.

Päätöspäivän tulostaso oli tuulen takia selkeästi kolmea muuta päivää korkeampi. Castren nousi tuloslistalla viimeisen päivän aikana kahdeksan pykälää, vaikka kiersikin kentän yhden yli parin.

Tulos jäi uupumaan tällä viikolla.

Kilpailua kokonaisuutena mietittäessä Castren ei ollut tyytyväinen tuloksen tekemiseen.

”Oli aika taistelua koko päivä ja koko viikko. Tulos jäi uupumaan tällä viikolla. En lyönyt tarpeeksi griinejä enkä lyönyt tarpeeksi lähelle, että olisi voinut pelata kärkisijoituksista”, kärkipään pelaajille etenkin viheriöosumien määrässä tällä viikolla hävinnyt Castren kertoi.

Viikon varrella harmia tuottivat myös lukuisat keskeytykset, joita epävakainen sää aiheutti. Viimeisenäkin päivänä pelit olivat seis heti aamusta. Paljon oli odottelua, Castren tiivisti.

Kauden avausmajorin voittoon pelasi jännittävien vaiheiden jälkeen Yhdysvaltojen Lilia Vu. Hän kukisti uusinnassa maannaisensa Angel Yinin. Kilpailun voittotulos oli -10.

Chevron Championshipin voitto oli Vun ensimmäinen major-titteli. Voiton hän sinetöi upottamalla uusinnassa kolmemetrisen birdien The Club at Carlton Woods -kentän 18. reiällä.

”Tiesin viimeisessä putissa, että minun pitää tehdä vain rutiinini, lukea puttilinja samalla tavalla kuin muutenkin ja lyödä putti, kuten olen tehnyt sen miljoonia kertoja ennenkin”, Vu selitti strategiaansa voittoputtiin, joka toi hänelle lopulta 765 000 dollarin ykköspalkinnon.

Kilpailun viimeiset tarjosivat päivän aikana runsaasti draamaa. Kierroksen keskivaiheilla neljä birdieä peräkkäin tehnyt ja kilpailun kärkeen noussut Atthaya Thitikul (-8) teki päätösväylälle kohtalokkaan tuplabogin, joka tiputti hänet pois uusinnasta. Nelly Kordan (-9) kiri jäi puolestaan päätösreiän eaglesta huolimatta yhden lyönnin päähän paikasta uusinnassa.

Major-kilpailuissa pelataan aina isoista palkintopoteista, niin tälläkin viikolla. Castren ansaitsi jaetusta 28. sijastaan palkintorahaa liki 39 000 dollaria.

Castrenin pelit jatkuvat heti ensi viikolla Los Angelesissa, kun vuorossa on JM Eagle LA Championship.

Lue seuraavaksi: Matilda Castrenin peli kangistui jälleen kierroksen jälkipuoliskolla