Matilda Castren saa kovimman mahdollisen pelikaverin PGA Championshipiin - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Matilda Castren saa kovimman mahdollisen pelikaverin PGA Championshipiin

Maailmanlistalla sijalla 60 oleva Matilda Castren haastaa maailman ykköspelaaja Jin Young Ko'n. Kuva: Getty Images

Sanna Nuutinen pääsee kokemaan major-huumaa US Openin karsintapettymyksen jälkeen.

Suomessa pikaisesti piipahtanut Matilda Castren pääsee pelaamaan todellisessa huippuryhmässä, kun naisten kauden kolmas major-turnaus PGA Championship käynnistyy torstaina. Arpa heitti Castrenin samaan ryhmään maailmanlistaa dominoivan Jin Young Ko’n sekä major-voittaja Angela Staffordin kanssa.

Castren, Ko ja Stafford lähtevät kentälle torstaina kello 15.06 Suomen aikaa. Perjantaina heidän lähtöaikansa on vastaavasti 20.34.

PGA Championshipissa nähdään myös Sanna Nuutinen. Edellisessä LPGA Tour -kilpailussaan karsiutumisen karvasta kalkkia niellyt Nuutinen saa kahdelle ensimmäiselle kierrokselle seurakseen Amy Olsonin ja Sarah Kempin.

Nuutinen pääsee torstaina töihin heti aamutuimaan, kun hän starttaa kilpailunsa päivän neljännessä lähdössä kello 7.38 paikallista aikaa (14.38 Suomen aikaa). Perjantaina hän on Castrenin tavoin iltavuorossa, kun kierros käynnistyy 19.55 Suomen aikaa.

PGA Championship on naisten toiseksi vanhin major-turnaus, jota on pelattu vuodesta 1955 lähtien. Tänä vuonna kilpailu pelataan Marylandin osavaltiossa sijaitsevalla Congressional Country Clubin Blue-kentällä.

Kilpailun palkintopotti on noussut viime vuoden 4,5 miljoonasta peräti 9 miljoonaan dollariin. Voittajalle ojennettavan shekin arvo on 1,35 miljoonaa dollaria. PGA Championshipin voittoa puolustaa maailmanlistalla toisena oleva Nelly Korda.

Castrenin reilun viikon mittainen visiitti Suomeen oli onnistunut. Hän sai vedettyä hyviä harjoituksia yhdessä valmentajansa Petteri Nykyn kanssa. Veljen häät viime viikon lauantaina kruunasivat Suomi-visiitin.

Siirtyminen Suomesta Yhdysvaltoihin ei sen sijaan sujunut aivan Castrenin suunnitelmien mukaan, ja hänen valmistautumisensa kilpailuun on ollut hieman haastavaa.

”Matkalla oli vähän myöhästymisiä, ja oltiin todella myöhään sunnuntai-iltana perillä. Minun mailat jäivät Lontooseen, mutta toivotaan, että ne sieltä tulevat”, Castren harmitteli alkuviikosta.

Castrenin välinesponsori Titleist toimitti hänelle toiset rautamailat maanantain harjoituskierrokselle. Draiverin ja muiden puumailojen kanssa oli vähän hankalampaa.

”Ei ole tämä viikko lähtenyt käyntiin ihan niin kuin olisi toivonut.”

Castrenin ensitunnelmat kentästä olivat vahvasti positiivisen puolella. Kenttä näyttää hänen silmäänsä hienolta, ja kentän kuntokin saa Castrenilta kehut.

”On kyllä haastava kenttä. Griineissä on tosi paljon muotoja ja pitää tarkasti miettiä, mihin lähestyy. Tiiltä ei ole mikään superkapea, mutta bunkkerit tulevat aika hyvin peliin. Mutta tosi kiva kenttä ja hieno paikka”, Castren luonnehtii Congressional Country Clubin Blue-kenttää.

Castrenin, Nuutisen ja 154 muun pelaajan otteita voi seurata Viaplayn ja V Sportin kautta. Lähetysajat ovat torstaina ja perjantaina 18.00–23.00, lauantaina ja sunnuntaina puolestaan 20.00–0.00.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)