Matilda Castren rakensi voittonsa häikäisevän rautapelin varaan - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Matilda Castren rakensi voittonsa häikäisevän rautapelin varaan

Matilda Castren ja rautamaila: tappavan tarkka yhdistelmä. Kuva: Getty Images

Koostevideo näyttää, miten huikean kierroksen Matilda Castren taikoi kasaan paineiden keskellä.

Uransa ensimmäisen LPGA Tourin osakilpailunsa voittanut Matilda Castren esitti päätöspäivänä ikimuistoisen hienoa peliä. Avaus toisensa perään löysi väylän, jonka jälkeen Castren lähes poikkeuksetta saatteli pallonsa viheriölle, vieläpä usein hyvin lähelle reikää.

Castren missasi koko kierroksen aikana vain kaksi väylää ja kaksi viheriötä. Ottaen huomioon erittäin vaativan kisakentän sekä johtoaseman tuomat paineet, joita Castren ei piilotellut ennen tai jälkeen kierroksen antamissaan haastatteluissa, voi suoritusta pitää ällistyttävänä.

Huomionarvoista on sekin, että tilastollisesti Castrenin esitti parastaan sunnuntaina, kun kilpailun voitto ratkaistiin. Niin avauspeli, lähestymiset kuin puttikin olivat sunnuntaina parempaa kuin yhtenäkään edellisenä päivänä.

Voitto rakentui vahvan alun varaan. Viiden ensimmäisen reiän aikana Castrenin upottamien kolmen birdie- ja yhden eagle-putin yhteispituus oli tuskin kolmea metriä. Castren toki puttasi hyvin, mutta voiton hän ratkaisi rautapelillään.

Alla on koostevideo Castrenin kierroksesta, joka antaa kirkkaan kuvan siitä, miten hienosti Castren piti pelinsä kasassa sunnuntaina.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje