Matilda Castren pääsee sunnuntaina jahtaamaan uransa parasta major-sijoitusta hyvistä lähtökohdista - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Matilda Castren pääsee sunnuntaina jahtaamaan uransa parasta major-sijoitusta hyvistä lähtökohdista

Matilda Castrenin peli pysyi hyvin kasassa lauantaina, vaikka birdiepaikat loistivat hankalalla kentällä poissaolollaan. Kuva: Getty Images

In Gee Chun porskuttaa edelleen kilpailun kärjessä, mutta hänen etumatkansa hupeni lauantaina.

Kolmannen kierroksen tulokseen 73 (+1) pelannut Matilda Castren säilytti asemansa kärkipään taistelussa naisten PGA Championshipissa. Suomalaispelaaja on ennen viimeistä kierrosta yhteistuloksessa par, ja hän jakaa sillä 19. sijaa.

PGA Championshipissa kenttä viritetään major-kilpailujen tyyliin haastavaksi, ja sitä se Castrenin mukaan tänään olikin.

”Tänään oli laitettu selkeästi vaikeammat lipunpaikat. Oli aika vaikea tehdä birdiejä”, kahdeksannelle reiälle päivän ainoan birdiensä tehnyt Castren sanoi.

Yhden birdien ohella Castrenin päivään mahtui kaksi bogia. Mutta kuten tuloskorttikin osoittaa, päivä oli varsin rauhallinen tulosten osalta.

”Pallonlyönti oli ihan yhtä hyvää kuin eilen. Oli keskivertopäivä. Ei mitään ihmeellistä, mutta ei mitään hirveän huonoakaan”, hän totesi.

Castrenilla on sunnuntaina hyvä mahdollisuus puristaa uransa paras major-sijoitus, sillä viime vuoden Evian Championshipin 19:s sija on hänen tähän mennessä paras major-noteerauksensa. Kärkikymmenikköön Castrenilla on matkaa vain kaksi lyöntiä ja kuudenteen sijaan kolme lyöntiä.

Kilpailun kärkipäässä edetään edelleen In Gee Chunin (-8) komennossa. Avauspäivästä lähtien kilpailua johtaneella Chunilla oli parhaimmillaan seitsemän lyönnin karkumatka, mutta lauantain takaysillä hän teki väylille 15 ja 16 bogin ja tuplabogin, ja johto hupeni hetkessä puoleen.

Toista sijaa jakavat Lexi Thompson, Hye-Jin Choi ja Sei Young Kim ovat kolmen lyönnin päässä Chunista.

Päivän parhaan kierroksen pelasi Atthaya Thitikul (-3), joka kiersi Congressional Country Clubin kentän 68 lyönnillä. Hän nousi sen turvin jakamaan kuudetta sijaa.

Juttua päivitetty klo 0.30.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje