26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Matilda Castrén kaikkien aikojen paras suomalaisamatööri maailmanlistalla

Matilda Castrén on voittanut kahdesti USA:n yliopistogolfissa ja ollut kerran toinen. Hän nousi tuoreella amatöörien rankinglistalla sijalle 32..

Matilda Castrén, 19, on kuulunut jo vuosia maamme lupaavimpiin tyttö- ja naispelaajiin. Viime syksynä Florida State -yliopistoon siirtynyt Matilda on ottanut pelissään isoja harppauksia. Hän on sijoittunut seitsemässä viimeisessä kilpailussaan kymmenen parhaan joukkoon, voittanut niistä kaksi ja ollut kerran toinen.

Menestyminen yliopistogolfissa kartuttaa hyvin myös amatöörirangin pistetiliä ja Matilda Castrén nousi tuoreimmalla listalla sijalle 32. Se on suomalaisittain kaikkien aikojen paras sijoitus, aiemmin tuota ”kärkipaikkaa” piti Teksasissa opiskeleva ja pelaava Toni Hakula, joka oli parhaimmillaan 35. Tällä hetkellä Hakulan sijoitus on 43.

Castrénin henkilökohtainen valmentaja on Petteri Nykky, joka vieraili Floridassa tammikuussa seuraamassa suojattinsa tekemisiä.

”Yliopistolla on huippuluokan fasiliteetit harjoittelua varten. Siellä keskitytään sekä pelilliseen että fyysiseen harjoitteluun”, kehaisee Nykky opinahjoa.

Castrénin yliopistojoukkueen valmentajat eivät ole myöskään ”mustasukkaisia” suojatistaan. Nykky otettiin hyvin vastaan eikä jenkkivalmentajilla Amy Bondinjohdolla ollut mitään sitä vastaan, että suomalaiskaksikko veti muutamia harjoituksia kahdestaan ja laati myös pelisuunnitelman Floridan Tallahasseessa pelattuun kilpailuun. Siinä kisassa Matilda nappasi ensimmäisen voittonsa.

”Matildan kohdalla kyse on isosta henkisestä kasvusta. Nyt joku bogey ei vie tyttöä säppiin, vaan hän pystyy menemään sen yli. Tunteet eivät tule peliin ja itseluottamus on hyvällä mallilla”, arvioi Nykky.

Castrén itse totesi toisen voittonsa jälkeen, että myös teknisesti on menty eteenpäin. Hänen puttiasentoaan on vähän korjattu yliopistovalmentajien toimesta ja pallo on löytänyt paremmin tiensä kuppiin.

”Muutos ei ollut suuri, mutta puttaaminen tuntui luontaisemmalta ja se on tietysti hyvä asia”, toteaa Nykky, jolle suojattinsa menestys ei ole ollut yllätys.

”Jälkimmäisen voiton kierrostulokset 69-66-69 kertovat, että lyöntikin on kunnossa. Tammikuussa me keskityimme lähinnä wedgeihin ja lähipeliin.”

Nykky korostaa myös yliopistopelien merkitystä. Kilpailu on kovaa ja se kasvattaa samalla tavalla kuin muutto kotoa Yhdysvaltoihin.

”Kun sinne lähtee, elämä muuttuu monella muullakin alueella kuin pelkästään golfissa. Matildan asennoituminen on ollut hyvää ja hän menestyy opinnoissaankin, vaikka painopiste on varmasti golfissa.”

Pääsiäisenä pelataan Atlantic Coast Conferencen (ACC) mestaruuskisat Pohjois-Carolinassa Sedgefield Country Clubilla. Matilda Castrén on Florida Staten ykköspelaaja ja yliopistorankingissa hän on sijalla 19.

Kilpailun tulosseuranta on golfpiste.com -sivuston Live Scoringissa.

Suomalaiset WAGR:n top 500 -listalla:

Naiset: Matilda Castrén (32.), Sanna Nuutinen (134.), Emily Penttilä (164.), Oona Vartiainen (241.), Marika Voss (307.), Karina Kukkonen (471.).

Miehet: Toni Hakula (43.), Juuso Kahlos (145.), Albert Eckhardt (151.), Erik Myllymäki (292.), Kristian Kulokorpi (300.), Lauri Ruuska (348.)

Jari Jokinen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)