Kilpagolf

Etuysillä kaahannut Matilda Castren johtaa Symetra Tourilla

Matilda Castren sai kilpailulleen todellisen tehoalun. Kuva: Getty Images

Hyvävireinen Castren oli lennossa kentän etuysillä.

Matilda Castren tuntuu saaneen kunnolla virtaa viime viikolla saavuttamastaan top 25 -sijoituksesta uransa ensimmäisessä major-turnauksessa. Hän osallistuu LPGA:n väliviikolla Floridassa kakkoskiertueen Symetra Tourin kilpailuun, ja otti koitoksessa heti kuskin paikan.

Tuloksen 68 (-5) torstaina pelannut Castren johtaa kisaa lyönnillä ennen Skotlannin Gemma Dryburghia. Hän oli vahvassa vedossa etenkin par 73 -kentän etuysillä tehtyään seitsemän ensimmäisen reiän aikana kolme birdieä ja yhden eaglen.

Jatko sujui par-tahdissa, mutta se riitti pitämään hänet päivän päätteeksi Mission Inn Resort and Club Championshipin kärjessä.

Eurooppalaisten panos oli  El Campeon -kentällä Howey-In-The-Hillsissä pelattavassa kilpailussa mainio, sillä Ruotsin Linnea Johansson ja Ranskan Julie Aime jakavat kolmatta sijaa kaksi lyöntiä Castrenista. Tuloksen 71 lyöneet Hollannin Dewi Weber ja Slovenian Katja Pogacar (T8) mahtuvat myös kymmenen joukkoon.

Castren lähtee 54 reiän turnauksen toiselle kierrokselle kello 16.39 Suomen aikaa.