Matilda Castren johdosta päätöspäivään Gant Ladies Openissa - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Matilda Castren johdosta päätöspäivään Gant Ladies Openissa

Matilda Castren kiittää caddieaan viimeisellä viheriöllä Gant Ladies Openin toisena pelipäivänä. Kuva: Tomi Natri.

Peräti kuusi suomalaista on kymmenen parhaan joukossa Turun Aura Golfissa pelattavassa LET-kisassa ennen viimeistä kierrosta.

Puttikisa. Sitähän huippugolfin sanotaan olevan. Perjantaina Gant Ladies Openissa sanonta piti monella tavalla paikkansa. Olosuhteet eivät olleet sanottavasti hankalammat kuin torstaisella avauskierroksella, joskin iltapäivää kohti yltynyt tuuli loi omat haasteensa, mutta tulostaso ei noussut yhtä kovaksi. Silmiinpistävää oli se, että pitkiä putteja upotettiin todella vähän. Parin alittavia kierroksia nähtiinkin koko päivän aikana vain kaksi.

Toisesta vastasi Matilda Castren. Hän selvitti toisen kierroksensa 69 lyönnillä eli kaksi alle parin ja siirtyi yhteistuloksella -2 yksin kisan johtoon.

”Annan itselleni nyt mahdollisuuden voittoon. Koskaan ei voi tietää, mitä tapahtuu huomenna, golf on vähän sellainen laji, mutta pelataan omaa parasta ja hyvillä mielin”, Castren suunnitteli.

Castrenin lyöminen oli koko päivän erittäin vakaata ja varmaa. Muista kärkipelaajista poiketen hän ei juurikaan ollut hankaluuksissa koko päivän aikana, lukuun ottamatta päätösväylää, jossa avaus karkasi pahasti vasemmalle. Tästäkin tilanteesta hän lopulta selviytyi erinomaisen pitchin ansiosta parilla.

En todellakaan odottanut, että täällä olisi näin paljon ihmisiä.

Castren pystyi luomaan birdie-paikkoja tasaiseen tahtiin, mutta matkaa putteihin jäi hieman liikaa ja birdiet olivat tiukassa. Lopulta tuntuma viheriöihin kuitenkin löytyi. Päivän ensimmäisen birdiensä Castren upotti kahdeksannella reiällä.

”Oli hankala alkukierros. En pystynyt lyömään riittävän lähelle enkä saanut putteja kauempaa sisään. Viheriöiden kanssa oli vähän hankaluuksia ja jätin monta puttia vähän lyhyeksi. Se on aika raivostuttavaa suoraan sanottuna”, Castren summasi.

”Lopussa onnistuin lyömään pari kertaa niin lähelle lippua, että sain birkut sisään 16:nnella ja 17:nnellä reiällä”, Castren kertoi.

Castren ja samassa ryhmässä pelannut Sanna Nuutinen saivat nauttia monisatapäien katsojajoukon kannustuksesta koko päivän ajan. Yhdysvalloissa asuva Castren jakoikin vuolaasti kiitoksia Auran Golfin runsaslukuiselle yleisölle, joka avasi äänijänteensä kunnolla lopun onnistumisten myötä.

”En todellakaan odottanut, että täällä olisi näin paljon ihmisiä. Iso kiitos kaikille paikalle tulleille”, Castren sanoi hieman hämillään.

Viimeiseen ryhmään Castren saa huomenna seurakseen Intian Diksha Dagarin (-1) ja Hollannin Pasqualle Coffan (par). Dagar vastasi päivän kenties komeimmasta suorituksesta naulaamalla kolmannen lyöntinsä eaglen arvoisesti sisään reiällä 11. Dagarin kierrostulos, 69 (-2), oli päivän toinen parin alitus.

Vasta 20-vuotias Dagar on ehtinyt voittaa LET:llä jo kahdesti, joten Castrenille on tiedossa lauantaina kova vastus ja kirittäjä. Ylipäänsä erot ovat kärjessä niin pieniä, että monella pelaajalla on huomenna mahdollisuus myllätä tuloslista uusiksi. Viiden lyönnin sisällä on peräti 17 pelaajaa.

Ursula Wikströmillä ei ollut perjantaina paras päivä, mutta voittotaistelussa hän on edelleen täysillä mukana. Kuva: Tomi Natri.

Jaetulla kolmannella sijalla, vain kaksi lyöntiä Castrenin takana on kolmen pelaajan ryhmä, jossa on mukana myös Ursula Wikström (par).

Wikströmin kierroksen alku oli vaikea ja hän joutui taipumaan bogiin kolmesti ennen päivän ensimmäistä birdieä reiällä 14. Se jäi kierroksen ainoaksi, mutta bogeja syntyi vielä pari lisää. Kierrostulos oli lopulta 76 (+5). Kierroksensa jälkeen Wikström ei odottanut näkevänsä itseään tuloslistalla kovin korkealla.

”Kiva kuulla, että vaikka itse mokaa ihan totaalisesti, niin muutkin ovat pelanneet sen verran huonosti, että olen huomenna vielä mukana kisassa”, hän kommentoi.

”Muutama väärä mailavalinta tänään, ja yhtään puttia en saanut sisään. Siitä se aika helposti syntyy, kun mitään ei pystynyt seivaamaan. Tuulta alkoi olla myös aika reilusti”, Wikström sanoi.

Huomenna Wikström saa caddiekseen Kaisa Ruuttilan, joka itse ehti voittaa urallaan Aura Golfissa pelatun Ladies Finnish Openin 2010. Wikström pohti kierroksen jälkeen mailavalintojaan muuutamalla väylällä, joten caddien kanssa päätöksen teko on huomenna hitusen helpompaa.

Coffan ja Wikströmin lisäksi kolmatta sijaa jakaa Thaimaan Atthaya Thitikul. Päivän suurimpiin onnistujiin lukeutuu myös Kiira Riihijärvi, joka jakaa kuudetta sijaa tehtyään perjantaina tuloksen 72 (+1). Riihijärven kierroksen kohokohta oli eagle reiällä 16.

Sanna Nuutisen voittohaaveet sen sijaan kokivat kolauksen perjantaina. Kolmannella reiällä pahasti vasemmalle lyöty avaus painui outtiin ja realisoitui lopulta tuplabogina. Myös lähestymislyönnit hakeutuivat muutamaan otteeseen linjasta reilusti vasemmalle. Hyvän puttipelin ansiosta Nuutinen pystyi kuitenkin pitämään itsensä niin sanotusti pelissä mukana. Lopulta sitkeys palkittiin reikien 14 ja 16 birdien muodossa.

Nuutinen jakaa yhdeksättä sijaa yhdessä mm. Tiia Koiviston ja Elina Nummenpään kanssa tuloksella +2. Kolmikolla on eroa Castreniin vain neljä lyöntiä.

Kisan cut-raja oli peräti +9. Suomalaisten kokonaispanos kilpailussa on ollut poikkeuksellisen vahva. Jatkokierroksille on selviytymässä upeasti peräti 13 kisan 20:sta suomalaisesta, jota voi pitää erinomaisena suorituksena.

Lauantaina pelataan kolmen pelaajan ryhmissä. Lähdöt ovat kahdelta tiiltä. Kärkiryhmän lähtöaika on 10.10.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)