Matilda Castren avaa pääkiertueuransa LPGA:n ja ET:n yhteiskilpailussa - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Matilda Castren avaa pääkiertueuransa LPGA:n ja ET:n yhteiskilpailussa

Matilda Castren pääsee ensimmäisen kerran nimekkääseen seuraan Victorian LPGA-kilpailussa. Kisoja "jenkkitourilla" hänelle on odotettavissa kauden mittaan 15−20.

Suomalaisista Australian turnauksessa mukana ovat myös Sami Välimäki ja Janne Kaske.

Matilda Castren aloittaa torstaina käynnistyvässä kauden 2020 kolmannessa LPGA-kilpailussa uransa naisten kovimmalla ammattilaiskiertueella. Kyseessä on Australian etelärannikolla pelattava ISPS Handa Vic Open, samannimisen ja yhtä aikaa käytävän kilpailun kuuluessa myös European Tourin kalenteriin.

Castren lunasti loppuvuodesta käydyissä karsinnoissa kortin naisten Yhdysvaltain kiertueelle ollen Minea Blomqvist-Kakon jälkeen kautta aikain toinen suomalaispelaaja LPGA Tourilla.

LPGA:n kausi alkoi tammikuun puolessavälissä viime vuoden voittajille tarkoitetulla Diamond Resorts Tournament of Champions -kilpailulla. Castren tavoitteli paikkaa maanantaikarsinnoista pari viikkoa sitten käytyyn Gainbridge LPGA at Boca Rio -kilpailuun, mutta pääsy tähän koitokseen jäi neljän lyönnin päähän.

Florida State -yliopistojoukkueessa college-golfia pelannut Castren sijoittui heinäkuussa 2017 käymässään ensimmäisessä ammattilaiskilpailussaan yhdeksänneksi. Tämän LETAS-turnauksen jälkeen hän on pelannut lähinnä USA:n haastajakiertueella.

Castren on tilastoinut Symetra Tourilla yhteensä 28 turnausta, joissa parhaina saavutuksina ovat kaksi top 25 -sijoitusta vuosilta 2018 ja 2019. Nämä ovat LETAS-kisan ohella toistaiseksi ainoat turnaukset, jotka ovat kartuttaneet 24-vuotiaan pelaajan pistesaldoa naisten maailmanlistalla.

Palkintoarvoltaan hieman alle miljoonan euron ISPS Handa Vic Open käydään Geelongin satamakaupungissa sijaitsevan 13th Beach Golf Linksin Beach- ja Creek-kentillä. Castren pelaa ensimmäisen kierroksensa torstaina Creek-kentällä seuranaan USA:n Esther Lee ja Taiwanin Pei-Ying Tsai. Kolmikon lähtöaika on kello 8.40 eli keskiviikkona kello 23.40 Suomen aikaa.

Maailmanlistan top 10:stä kilpailussa mukana ovat Korean Jeongeun Lee6 sekä Australian Minjee Lee. Menestystä lähtevät tavoittelemaan myös LPGA:n edellisen kilpailun ykkönen, Ruotsin Madelene Sagström sekä Victorian kisan viimevuotista voittoa puolustava Ranskan Celine Boutier.

ET:n turnauksessa kiertueen vakituisista suomalaisista mukana on ainoastaan Sami Välimäki, joka kilpaili edellisen kerran kuukausi sitten pelatussa South African Openissa.

Sami Välimäki on parantanut sijoituksiaan Euroopan kiertueella kilpailusta toiseen. Kuva: Getty Images

Tauolla Välimäki kertoi satsanneensa harjoitteluun, muuten aika sujui akkuja lataillen ja kotona olemisesta nauttien.

”Treenasin tauolla Timon (valmentaja Karvinen) kanssa, ja muutettiin pieniä juttuja lyönnissä. Vähän hakemista oli kun pääsi takaisin nurmelle, mutta peli tuntuu hyvälle.”

Kisakenttiä ET-tulokas kuvailee varsin lyhyiksi, ja viheriöitä muodokkaiksi. Myös tuuliseksi luvattu viikko tuo peliin oman mausteensa.

Kyseessä on Välimäen neljäs ET-kilpailu kuluvalla kaudella. Alfred Dunhill Championshipissä tulleen karsiutumisen jälkeen hän onnistui raivaamaan tiensä kahdessa seuraavassa turnauksessa (64:s ja 51:s) jatkokierroksille.

Caddieksi Välimäen tiimiin on liittynyt Kyle Roadley, joka oli hänen matkassaan jo Etelä-Afrikassa. Roadley on aiemmin toiminut ainakin Marcel Siemin ja Tyrrell Hattonin bägin kantajana.

Asian Tourin ja Challenge Tourin kortin omaavalle Janne Kaskelle kisa on kolmas Euroopan kiertueella kaudella 2020. Hän karsiutui Mauritius Openissa ja oli Australian PGA Championshipissä 57:s. Kolmesta tänä vuonna pelatusta kisasta paras saavutus on AT:n kalenteriin kuuluvan Hong Kong Openin 35. sija.

Vahvasti australialaisväritteisen, Skotlannin David Lawn viime vuonna voittaman ET-kilpailun suurimpia ennakkosuosikkeja ovat isäntämaan Lucas Herbert ja Jason Scrivener sekä Kiinan Li Haotong.

Kilpailussa miehet ja naiset kamppailevat samansuuruisista palkintorahoista. Myös startit on asetettu siten, että miesten ja naisten peliryhmät lähtevät kahden kentän turnauksessa kierrokselle vuorotellen. Kummassakin kilpailussa on mukana 144 pelaajaa ja kolmannelle kierrokselle pääsee 60 ensimmäistä sekä samaan tulokseen yltäneet. Toinen cut asetetaan 54 reiän jälkeen ja finaalikierrokselle selviytyy 35 parasta ja saman tuloksen pelanneet.

Suomalaisten lähtöajat ET:n kilpailun ensimmäisellä kierroksella (Suomen aikaa):

22.30 (keskiviikkona) Sami Välimäki-Taylor MacDonald AUS-Ryan Chisnall NZL (Beach Course)
04.30 (torstaina) John Catlin USA-Callan O’Reilly AUS-Janne Kaske (Creek Course)

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje