[11][15]

[11][15]
Challenge Tour - Kilpagolf

Matias Honkala taistelee Itävallassa Challenge Tourin kilpailun voitosta

Matias Honkala pelaa hienoa turnausta Ramsaun jylhissä maisemissa. Kuva: Getty Images

Honkala oli tyytyväinen esitykseensä, mutta toivoi sunnuntaille terävämpää puttipeliä.

Kehno sää teki kiusaa Itävallan Ramsaussa meneillään olevan Challenge Tourin kilpailun kolmantena päivänä. Kisaa kahden kierroksen jälkeen johtaneen Matias Honkalan oli määrä käynnistää kierroksensa aamulla ennen kello yhdeksää paikallista aikaa, mutta hänen ryhmänsä pääsi aloittamaan pelit vasta lähempänä kello 16:tta.

Ukkosmyrsky ja sade oli tehnyt Golf Club Adamstalin kentän pelikelvottomaksi, minkä vuoksi pelaajille kehkeytyi kisamaisemissa odottelun myötä ympäripyöreä päivä.

Kun kentälle vihdoin päästiin, kolmanneksi pudonnut Honkala (-13) jatkoi hyviä otteitaan, vaikka ei tällä kertaa järjestänyt aivan kahden ensimmäisen päivän kaltaista ilotulitusta. Etuysin ainoa parista poikennut merkintä oli kolmosen birdie, Honkalan pysytellessä tiukasti kilpailun kärjessä.

Hän teki lauantain loput kaksi birdieä sisääntulon alussa, kunnes kirjasi päivän ainoan boginsa 14. reiällä. Vakuuttavaa peliä esittäneet Ruotsin Tim Widing (-15) ja walesilaiskonkari Stuart Manley (-14) painelivat illansuussa suomalaisen edelle hetkeä ennen toista sääkeskeytystä .

”Hyvää tekemistä taas, ei vaan saanut putteja uppoamaan. Onneksi huomenna on uusi päivä”, Honkala sanoi jääden haikailemaan hieman toimivampaa kulmarautaa.

Honkala jatkaa sunnuntaina aamuseitsemältä kesken jäänyttä kierrostaan 15. reiältä, jonka jälkeen jää toviksi odottamaan Euram Bank Openin finaalikierroksen starttia.

Muut jatkoon päässeet suomalaiset ennättivät saada kierroksensa valmiiksi. Lauri Ruuska (-5) jakaa 36. sijaa, Antti Ahokas (-3) on 15 pykälää alempana. Juuso Kahlos (par) lähtee kilpailun viimeiseen päivään sijalta T64.