[6][5]

[6][5]
Finnish Tour - Kilpagolf

Matias Honkala lähtee piikkipaikalta tavoittelemaan Finnish Tour -kauden päätöskisan voittoa

Matias Honkala on repinyt kolmen lyönnin johtoaseman ennen päätöskierrosta.

Naisten kilpailussa Camilla Järvelä hallitsi parhaiten vesisateen mukanaan tuomat haasteet.

Rankka vesisade nousi pääosaan Audi Finnish PGA Golf Tourin Nordcenterin kisan kakkospäivänä. Aamupäivällä pelanneet pelaajat selvisivät kierroksestaan hieman pienemmällä, mutta iltapäivän ryhmissä pelanneet saivat niskaansa kunnon sateen, ja se näkyi myös päivän tuloslistassa. Aurinkoiselta näyttävään päätöspäivään lähdetään Matias Honkalan (-4) ja Camilla Järvelän (+4) johtaessa kilpailua.

Yleistä sarjaa johtava Matias Honkala oli lauantain ainoa 70 lyönnin alittaja pelattuaan tuloksen 69. Honkala lähtee päätöspäivään kolmen lyönnin johtoasemasta ennen Albert Eckhardtia ja Ossi Mikkolaa (+1).

Honkalan päivän kohokohta oli 12. reiällä tullut eagle. Sen lisäksi tuloskorttiin merkittiin kolme birdieä ja kaksi bogeya.

”Se oli sellainen perus-eagle, kaksi hyvää lyöntiä ja putti reikään. Ja kierrokseen loppuun sain myös pari hyvää lyöntiä ja niistä birdiet, niin sai kuutosella alkavan kierrostuloksen tauluun”, Honkala kertoi päivän huippuhetkistään.

Honkalalla on avaimet käsissään Audi Finnish PGA Golf Tourin kokonaiskilpailun voittoon, sillä voittamalla Nordcenterissä hän voittaa myös kokonaiskilpailun. Tämä ei kuitenkaan muuta hänen taktiikkaansa päätöspäivään, vaan sinne lähdetään samalla ajatuksella kuin muihinkin päiviin.

”Birdiejä vaan, ei kai siinä muu auta!”

Naisten kilpailussa johtopaikka on Helsingin Golfklubin Camilla Järvelällä, joka pelasi lauantaina tuloksen 75. Tulos ei syntynyt helpolla, sillä koko kierroksen ajan pelaajia piiskannut vesisade teki Nordcenterin Fream-kentästä entistä vaikeamman.

”Oli kyllä rankka kierros. Kaikki kamat ovat tosi märkiä. Mutta tänään oli hyvä focus tekemisessä, hyvä ryhmä ja riittävästi tahdonvoimaa”, Järvelä kuvaili reseptiään onnistuneeseen kierrokseen.

Järvelän kierros alkoi 10. reiältä, ja hänen kierroksen parhaat onnistumiset tulivat kierroksen loppupuolelle, kun hän teki birdiet rei’ille 6 ja 7.

”Ne olivat hyviä onnistumisia. Toinen birdie tuli vielä vähän metsän kautta”, Järvelä mainitsi.

Järvelällä on niukka yhden lyönnin etumatka Elina Saksaan ja Krista Junkkariin (+5). Ada Huhtala (+6) ja Oona Kuronen (+7) ovat seuraavina.