Mastersin major-veikkaus päättyi - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Mastersin major-veikkaus päättyi

Joe La Cavalla ja Tiger Woodsilla oli hymy herkässä Bay Hillissa tulleen voiton myötä © Getty Images

Kahden

Kahden viimeisen kerran mestarit, Charl Schwartzel ja Phil Mickelson lukeutuvat taas suosikkeihin Augustassa &copy Getty Images

Kevään puhutuin aihe golfarien keskuudessa kenttien aukeamistahdin ohella on US Masters. Kuka vie kauden ensimmäisen majorin?

Asetelma on jos mahdollista, tavallistakin mielenkiintoisempi. Tiger Woods on yhdessä Rory McIlroyn kanssa suosikki, kolme kertaa Augustassa juhlinut Phil Mickelson, maailmanlistan kärkimies Luke Donald ja ensimmäistä majoriaan edelleen metsästävä Lee Westwood täydentävät supersuosikkien määrän viiteen.

Julkaisemme päivittäin yhden asiantuntijan kolmen pelaajan sarjan. Kukin saa valita yhden pelaajan supersuosikeista, toisen ns. haastajasarjasta ja kolmannen ryhmästä muut mukanaolijat. Voittaja on se , joka on veikannut voittajan oikein. Mikäli useampi osuu oikeaan, ratkaisee veikkaajan toiseksi parhaan pelaajan sijoitus. Jos tämäkin on sama, verrataan kolmansien pelaajien sijoituksia. Viimeinen ratkaisukeino on arpa.

Jollei kukaan arvaa voittajaa oikein, kisan ykkönen on se, jonka pelaaja sijoittuu tuloslistalla korkeimmalle.

Golfpisteen avoimessa major-veikkauksessa valinta on kuitenkin osallistujille täysin avoin ilman kategorioita.

Luke

Luke Donaldilta puuttuu vielä major-voitto. Viimevuotisessa kilpailussa hän nousi kovalla kirillään neljänneksi &copy Getty Images

1.Ykkössuosikit

Tiger Woods, Phil Mickelson, Rory McIlroy, LukeDonald, Lee Westwood (5)

2.Haastajat

Charl Schwartzel, Martin Kaymer, DustinJohnson, Steve Stricker, Justin Rose, Adam Scott, Jason Day, Hunter Mahan (8)

3.Kolmoskori, kaikki muut.

mm. Keegan Bradley, Nick Watney, Bubba Watson, Webb Simpson Graeme McDowell, PeterHanson, Padraig Harrington, Sergio Garcia K.J.Choi, Y.EYang, Angel Cabrera, Retief Goosen Ryo Ishikawa, Thomas Björn, Robert Karlsson, Henrik Stenson

Kisan paras saa palkinnokseen vuorokauden majoituspaketin kahdelle Vanajanlinnaan yhdistettynä pelilipuilla.

Ilonen valitsi vasurin

Mikko Ilonen seuraa Mastersia Thaimaassa Hua Hinissa. European Tourin Malesian ja Kiinan kisat pelataan kauden ensimmäisen majorin jälkeisillä viikoilla. Kumpaankin Aasian Tourin ja ET:n yhteiskisaan Ilosen mukaanpääsy on vielä epävarmaa. Seuraavassa Ilosen valinnat.

1.Kori.

Phil Mickelson,

” Peli ollut nousussa taas alkukauden, kenttä sopii leftille hyvin. Voittanut myös aiemmin, nälkää riittää varmasti .” 2. Kori.

Justin Rose,

”Rosen asiat ovat nyt kohdillaan ja peli kivassa jiirissä.Pelannut Augustassa hyviä rundeja myös aiemmin. Kysymysmerkkinä puttaaminen”. 3. Kori,

Graeme McDowell

”Nälkäinen ja noususuunnassa, draivaaminen ja raudat tikissä. Lyö vaivatta oikee-vasen kääntyviä. Hänelläkin pienenä kysymysmerkkinä putti. Jos alkaa kolina käymää ni voi mennä voittoon asti”.

Tilanderin valinta on Phil Mickelson

Kori 1. Phil Mickelson

”Kaikki muut äänestävät kuitenkin Tigeria, kannattaa erottua joukosta”, kuuluu Tilanderin perustelu Kori 2.Adam Scott

”Selvisi vuosi sitten jo niin lähelle. Australialaistenkin olisi aika saada ensimmäinen Masters-voittaja”. Kori 3 Nick Watney

Hyvin mahdollinen yllättäjä, jolla lukuisia näyttöjä isoista kisoista”

Rauhala luottaa Rory McIlroyhin

Rory

Rory McIlroy ja tyttöystävä Caroline Wozniacki ovat molemmat maailmanlistan kakkosia &copy Getty Images

PGA valmentaja Timo Rauhala kommentoi Mastersia Nelonen Pron lähetyksissä tulevan viikon lauantaina ja sunnuntaina. Suomalaisista valmentajista ja asiantuntijoista hän on seurannut jo vuosikymmenen ajan lähimpää huippujen toimintaa isoissa kisoissa myös paikan päällä. Seuraavassa Rauhalan veikkaukset.

1. Kori – Rory McIlroy.

Rory käyttää viime vuoden epäonnistumistaan hyväkseen ja taistelee voiton Tigeristä kovassa loppuväännössä. Tahto voittaa on vain kovempi kuin muilla juuri nyt. 2. Kori – Adam Scott.

Ollut sopivasti hiljaa ennen kisaa ja viime vuoden muistot auttavat myös häntä hallitsemaan haastavan kentän metkut ja kovan henkisen prässin taistelussa Tigeriä ja Rorya vastaan. 3. Kori – Fred Couples.

Mies yllättää kaikki ja jatkaa senioreiden kovaa menoa Majoreissa. Tigerin ja Roryn pelatessa toisiaan vastaan Fredi menee lopussa yllättäen ohi.

Mikko Korhosen valinnat:

”Ekasta laatikosta otan Tiger Woodsin. Bay Hillin voitto ja apina lähti selästä. Ei varmaan kukaan ole nälkäisempi kuin tiikeri.” ”Haastajista valintani on Jason Day tulevaisuudessa ihan supertähtikamaa jos ei vielä ole. Nuori ja yllätysvalmis” ”Sarjasta muut nostan Graeme Mcdowellin, vetää Augustaan sopivaa droota ja majori kuitenkin vyön alla, saanut viime aikoina peliään uomiin” .

Mikko

Mikko Korhonen (vas.) ja Ari Ahjolinna paiskasivat kättä Malmin hallissa yhteistyösopimuksen merkiksi.

Mikko Korhonen toipuu parhaillaan ranneleikkauksestaan. Challenge Tourilla kautensa toukokuussa aloittava Korhonen matkustaa huhtikuun alussa Orlandoon yhdessä Antti Ahokkaan kanssa leireilemään tutulle Grand Cypressin kentälle. ”Käsi on pian siinä kunnossa, että pystyn lyömään myös täysiä suorituksia.Tavoitteet ovat korkealla, haluan sijoittua rahalistalla kymmenen joukkoon ja nousta takaisin ET:lle”. Korhonen teki vastikään yhteistyösopimuksen Olvin kanssa. Challenge Tourin kisoissa ja harjoituksissa Korhonen pitää huolta energiatasapainostaan TEHOSport-juoman avulla. Olvi lanseeraa uuden hypotonisen urheilujuoman, TEHO Sportin ja on kaudella 2012 myös vahvasti mukana kilpagolfissa Vuosaaressa pelattavassa Finnish Openissa. ”TEHO Sport on jo mm. KALPAN ja TAPPARAN SM- liigajoukkueiden käytössä ja tulee kauppoihin lähiaikoina. TEHO Sport toimii myös golfin Finnish Openin pääyhteistyökumppanina ja Mikko Korhonen isännöi kilpailua” -kertoo Ari Ahjolinna Olvilta.

Roope Kakon valinnat perusteluineen

Roope Kakko antoi vastauksensa Sisiliasta, jossa hän on valmistautumassa torstaina käynnistyvään ET:n kisaan.

Steve

Steve Williams on voittanut Tigerin kanssa Mastersin kolme kertaa. Adam Scott saa varmasti uusi-seelantilaiselta 110 prosenttisen tuen Augustassa &copy Getty Images

1. Tiger Woods. Ei selittelyjä kaipaa. Ok rekordi Mastersissa ja tulee kisaan voitto alla. Tästä korista myös Rory kyllä kiehtoo. 2. Adam Scott. Voi olla huono veto, kun mies ollut loukkaantuneena koko offseasonin, mutta on ollut viitteitä paremmasta ja mies janoaa menestystä Majoreista. Viime vuonna lähellä, josko tänä vuonna ? 3. Nick Watney. Mies osaa mennä ”alas” .Jos kenttä on viritetty yhtä ystävällisesti kuin viime vuonna, niin tullaan taas näkemään kovia scoreja.

Ennen Mastersin alkua ennustajien listaa täydentävät vielä mm. Albert Eckhardt sekä Antti Peltoniemi. Teemu Tyry

Golfpisteen major veikkaus

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (6 kpl)