Mastersin kenraali - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Mastersin kenraali

Fredrik Jacobson kuuluu Valero Texas Openin suosikkeihin. Kuva: All Over Press

Valero Texas Open saa yksinoikeuden käydä Mastersin kenraaliturnauksesta, sillä Euroopan kiertueen ohjelmassa ei ole tällä viikolla kilpailua. San Antoniossa pelattava kisa on vaihtanut paikkaa PGA Tourin kalenterissa, sillä se on tavallisesti saanut vuoronsa heti Mastersia seuraavalla viikolla.

Texas Open on yksi Yhdysvaltain kiertueen vanhimmista turnauksista. Vuodesta 1922 lähtien pelatun kisan voittajien joukkoon ovat ajan saatossa liittyneet mm. Walter Hagen, Byron Nelson, Ben Hogan, Arnold Palmer sekä Lee Trevino. Viimevuotisen turnauksen voitti Ben Curtis, jolle Matt Every ja John Huh hävisivät kahdella lyönnillä.

TPC San Antonion Oaks Course on Greg Normanin ja Pete Dyen yhteistyön aikaansaannos. Kolme vuotta sitten avattu areena osoittautui tuloksellisesti – major-turnaukset pois lukien – viime kaudella vaikeimmaksi kentäksi PGA Tourin kilpailuissa. Vuoden 2012 Valero Texas Openin kierroskeskiarvo oli niukasti alle 74 lyöntiä.

Olosuhteita on helpotettu tälle kaudelle, mm. tasoittamalla viheriöitä ja poistamalla salakavalia reuna-alueita. Paria väylää on levennetty ja raffit on leikattu lyhyemmäksi kuin vuosi sitten.

Rory McIlroy ilmoittautui San Antonion kisaan viime hetkellä. Pohjoisirlantilaisen kilpailukierrokset ovat jääneet syystä jos toisesta hieman vähäisiksi, joten maailmanlistan kakkonen katsoi tarvitsevansa sparrausta ennen Mastersia.

McIlroy linnoittautuu iskukykynsä löytäessään nopeastikin kisan kuin kisan kärkijoukkoihin. Iskukyvyn mahdollinen löytyminen Texasissa on jo sitten toinen asia. Matt Kucharin, CharlSchwartzelin ja Fredrik Jacobsonin ennustaminen korkealle lienee helpompaa.

Kuchar viihtyy vaativilla kentillä, missä pallo on pidettävä pelissä. Tänä vuonna yhden kisan voittanut Kuchar oli Valero Texas Openissa 13:s, joten mikä estäisi Mastersiin virittäytynyttä pelaajaa menestymästä San Antoniossa. Schwartzel on kisan yksi taitavimmista pelaajista, joten on vain ajan kysymys, kuinka kauan vuoden 2011 Masters pysyy hänen ainoana voittonaan USA:n maaperällä.

Jacobsonilla on hyvä historia TPC San Antoniolla: kolmen edellisen vuoden sijoitukset toinen, viides ja 18:s osoittavat ruotsalaisen viihtyvän tavallista paremmin Oaks Coursella.

Lähde: PGA Tour

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje