Kevät saa odottaa − Masters siirtyy eteenpäin - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Kevät saa odottaa − Masters siirtyy eteenpäin

Kevään suurta kohokohtaa Masters Tournamentia ei pelata huhtikuussa. Kuva: Getty Images

Kauden ensimmäiselle majorille haetaan uusi paikka myöhemmin kuluvalla kaudella.

Koronavirusepidemian aiheuttamat peruutukset golfin isoilla kiertueilla saivat perjantaina jatkoa, kun Augusta Nationalin puheenjohtaja Fred Ridley ilmoitti iltapäivällä kauden ensimmäisen miesten major-turnauksen Masters Tournamentin vetämisestä pois kisakalenterista huhtikuun toisella viikolla.

Tieto tuli noin 12 tuntia sen jälkeen, kun PGA Tour oli ilmoittanut Players Championshipin ja kolmen sitä seuraavan kilpailun eli Valspar Championshipin, WGC – Match Playn sekä Valero Texas Openin peruuntumisesta.

Käytännössä kaikki eri lajien isot yhdysvaltalaiset ammattilaissarjat ovat nyt keskeyttäneet ja siirtäneet tapahtumiaan tai kautensa aloitusta. Sama koskee USA:n yliopistourheilua.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta sitten maaliskuun neljännen päivän, kun Augusta National otti julkisesti kantaa Mastersiin vallitsevan tilanteen aikana. Tämän lisäksi Augustassa peruuntuvat Augusta National Women’s Amateur – sekä Drive, Chip and Putt National Finals -kilpailut.

”Kaikkien näihin tapahtumiin liittyvien henkilöiden sekä Augustan asukkaiden terveys ja hyvinvointi johtivat tähän päätökseen. Toivomme, että lykkääminen antaa meille parhaat mahdollisuudet järjestää Masters Tournament ja amatöörikilpailumme myöhemmässä vaiheessa ”, Ridley sanoi.

Kyseessä ei ollut päivän ainoa ilmoitus pääkiertuetason turnauksen peruuntumisesta. Ladies European Tour kertoi tiedotteessaan, että 19.−22. maaliskuuta pelattavaksi aiottu Saudi Ladies International -kilpailu jää ohjelmasta pois. Myös tälle kisalle pyritään löytämään myöhemmin uusi paikka kisakalenterista.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje