16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Masters-extra: Augustassa menestyy pelaamalla, ei svingaamalla

Augustassa riittää yleisöä myös harjoituspäivinä. Kuva Getty Images

Päivittäin toistuva Masters-extra juttusarja kurkistaa kulissien taakse. Pelaajista arvioitavana on Augustan suursuosikki Dustin Johnson.

80 edellisessä Masters Tournamentissa on nähty vain 50 voittajaa. Heistä enää 32 on elossa, ja vain 19 on mukana torstaina Augusta Nationalissa alkavassa tämän vuoden turnauksessa. Moni kilpailuun osallistuvista – Jason Day, Rory McIlroy, Dustin Johnson, Henrik Stenson, Rickie Fowler, Sergio Garcia ja Justin Rose mukaan lukien – tavoittelevat yhä ensimmäistä vihreää takkiaan.

Mutta kuka sen ottaa, ja mitä se vaatii? Mitkä ovat pelaajien vahvuudet, ja mikä taas on heidän menestyksensä tiellä?

Golf Digest etsi vastauksia haastattelemalla kymmeniä pelaajia, caddiejä, valmentajia ja muita huippugolfia läheltä seuraavia henkilöitä.

Golfpiste.com tarjoaa päivittäin tilaisuuden kurkistaa kulissien taakse ja lukea vastauksista, joissa ei pidätelty. Ensimmäinen Masters-extra pureutuu pelityyliin, jolla Augustassa menestytään.

Muistithan muuten jo jättää oman veikkauksesi Golfpisteen ja Golf Balancen Major-Veikkauksessa?


”Kaikilla huippupelaajilla on omat vikansa. Ratkaisevaa on, kuinka paha se on, ja miten he pystyvät sen vaikutukset Masters-viikolla minimoimaan.

Jokainen pelaaja on tarpeeksi hyvä voittaakseen turnauksen. Vai aiotko väittää minulle, että Jason Day, Rory McIlroy tai Justin Rose eivät tule koskaan voittamaan Mastersia? Rickie Fowler? Jon Rahmkin aikanaan? Patrick Reed? Dustin Johnson voi voittaa vielä kaksi tai kolme.

Mutta kaikilla on omat heikkoutensa. Tai sitten he eivät pelaa riittävästi vahvuuksillaan heikkoutensa peittääkseen. Adam Scott voitti Mastersin, vaikka hän on luokaton puttaaja – tai ainakin keskivertoa heikompi. Hänen kenttäpelinsä on kuitenkin niin erinomaista, että viikkoina, joina hän lyö palloa todella hyvin, hän voi voittaa keskitason puttityöskentelyllä.”


”Nykyään pelaajat eivät opi golfia kentällä, vaan rangella – ja seuraukset ovat huipputasollakin nähtävissä. Kaikki oppivat lyömään palloa sen sijaan, että oppisivat, miten golfia pelataan. Seve opetteli pelaamaan yhdellä mailalla, ja harva on pelannut Mastersissa paremmin kuin hän.

Minun mielestäni Phil, Bubba ja Sergio ovat opetelleet pelaamaan oikealla tavalla. He pelaavat golfia, eivätkä vain svingaa. Niin menestytään Augustassa. Ja päinvastoin.

Tiger pelasi tuntumallaan, kun hän tuli kiertueelle, mutta hän alkoi miettiä liikaa tekniikkaansa. Niin kävi myös Padraig Harringtonin kohdalla, samoin Justin Rosen. Ja Adam Scott on lähipelissään liian tekninen. Siitä ei ole Augustassa apua. Se ei ole teknisen pelaajan kenttä.”


Päivittäin asiantuntijoiden erikoiskäsittelyyn otetaan myös yksi mielenkiintoinen pelaaja. Sarja alkaa kolme viimeisintä PGA Tourin osakilpailuaan voittaneesta Mastersin suursuosikista ja maailmanlistan ykköspelaajasta, Dustin Johnsonista.

Keskiviikkona Masters-extra pureutuu chippaamiseen ja puttaamiseen Augustassa. Pelaaja-arvioinnin kohteena on puolestaan wedge-velho, kolminkertainen Masters-voittaja Phil Mickelson.

(Lähde: US Golf Digest, huhtikuu 2017)

Dustin Johnson

Dustin Johnson. Kuva Getty Images.

Paras sijoitus Mastersissa: 4:s (2016)

”Vaikuttaa melkein siltä kuin joku olisi sanonut hänelle, ettei hänen lyöntivalikoimansa riitä voittoon Augustassa, eikä hän ole itse tajunnut, ettei asia ole niin. Ainoa epäkohta on mielestäni se, että hänen ylhäällä oleva oikea kätensä sulkee lapaa taakseviennissä, mikä voi johtaa siihen, että virhettä täytyy saatossa kompensoida.”

”Matala feidi ei Augustassa toimi, mutta korkea toimii. Siksi Dustin Johnsonin kaltainen pelaaja voi menestyä täällä. Hän lyö palloa todella korkealle ja saa ne pysähtymään kentällä, jossa pinnat ovat toisinaan kovia ja liukkaita.”

”Johnsonin suurin ongelman on hänen caddiensä (Dustinin veli Austin), jolla ei ole kentältä riittävästi kokemusta. Augustassa on oltava todella valppaana. Mahtaako heillä olla aavistustakaan pelistrategiasta kentällä, jossa strategialla on merkittävä rooli. Johnsonilla on taipumus lähestyä lippua liian rohkeasti.”

”En ole koskaan nähnyt Roryn puttaavan todella hyvin. En myöskään Dustinin. En edes silloin, kun hän voitti Oakmontissa.”

”Hän missaa niin paljon kolmimetrisiä putteja, joita Augustassa tulee paljon. Mutta ehkä hänellä on tällä kertaa hyvä viikko. Kenttä ei toisinaan anna sinulle enempää kuin kolmen metrin par-putin. Tiger eli sen verrassa, että laittoi kolmimetriset sisään silloin, kun oli pakko.”

”Dustinin puttaamista moititaan usein suotta. Minusta hän puttaa melko hyvin. Joitakin putteja hän toki missaa, mutta puttien voima ei yleensä ole kaukana oikeasta.”

”On ilmeistä, mikä Dustin Johnsonia pidättelee: ei niin mikään. Majoreita vain on todella vaikea voittaa.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

    OikeaJuuso says:

    Oliko juotuna miestä vahvempaa ennen jutun koostamista. Korkealla oli taiteellinen vaikutelma.

    ”Minun mielestäni Phil, Bubba ja Sergio ovat opetelleet pelaamaan oikealla tavalla. He pelaavat golfia, eivätkä vain svingaa. Niin menestytään Augustassa. Ja päinvastoin”

    Mahtava analyysi, varsinkin näin kun Sergio joukosta ei ole edes voittanut. Olisko ei-voittajilla jäänyt pelkkä svingaus päälle. Paitsi siis Sergio joka pelaa, mutta ei ole Augustassa voittanut.