[9][10]

[9][10]

Marylandin kisan kenttä kurittaa pelaajia olosuhteissa, joissa vain Keegan Bradleyllä tuntuu olevan hauskaa

Tiukka peli-ilme on nostanut Keegan Bradleyn Wells Fargo Championshipin kärkeen. Kuva: Getty Images

Kolmannen kierroksen tuloskeskiarvo oli korkein sitten vuoden 2020 U.S. Openin päätöspäivän.

Jos joku kenttä, niin TPC Potomac on tarjonnut tuhdisti esimakua major-turnausten kaltaisista vaativista olosuhteista. Se on näkynyt myös tulostaululla kaikkien muiden paitsi Keegan Bradleyn (-8) kohdalla, joka nousi lauantaina Wells Fargo Championshipin kärkeen kahden lyönnin turvin.

Bradley aloitti kisan turnauksen säyseimpänä päivänä tuloksella 70, jolla hädin tuskin oltiin hahmotellun karsintarajan tuntumassa. Sen jälkeen hän on vastannut par 70 -kentällä peräkkäisillä kierroksilla kilpailun kovimmista tuloksista, 65–67.

Potomacissa Marylandissa on satanut perjantaista lähtien yli 50 millimetriä vettä. Lisäksi lämpötila laski lauantaina viiden asteen tuntumaan tarjoten pelaajille aidon oloisen tuulahduksen Open Championshipistä.

”Ihan kuin olisi Patriotsin playoff-ottelussa joulukuussa. Hauskaa oli, mutta onneksi kierros on paketissa”, New Englandissa varttunut Bradley sanoi.

Lauantaina pelattiin vain neljä kuutosella alkavaa tulosta. Päivän tuloskeskiarvo oli 73,7, joka on korkein sitten Winged Footissa pelatun vuoden 2020 U.S. Openin päätöskierroksen.

Vaikka Bradley on ottanut viimeisen yhdeksän vuoden aikana vain yhden voiton, ovat 35-vuotiaan pelaajan esitykset olleet hetken aikaa vakuuttavia. Hän on sijoittunut viidessä edellisessä kilpailussa kolmesti top 10:een. Yksi kevään parhaista esityksistä (5:s) nähtiin Players Championshipissä, jossa niin ikään oli kehno sää.

Bradley on loistanut pari päivää pelin kaikilla osa-alueilla. Erityisen hyvää on ollut puttipeli, strokes gained -tilastossa koko joukon toiseksi parasta. Mahdollinen voitto nostaisi hänet maailmanlistalla top 60:een, ja avaisi paikan The Country Clubilla kesäkuussa pelattavaan U.S. Openiin.

”Sehän tässä on mielessäni ollut”, totesi vuoden 2011 PGA Championshipin voittaja.

Max Homa (-6) on kahden lyönnin päässä Bradleystä. Anirban Lahiri ja Wells Fargo Championshipin vuonna 2016 voittanut James Hahn (-4) jakavat kolmatta sijaa.

Kilpailun kärjessä kaksi päivää olleelle Jason Daylle (-1) kolmas kierros oli kuin märkä rätti vasten kasvoja. Avaustensa kanssa hukassa ollut maailmanlistan entinen ykkönen pelasi tuloksen 79, ja putosi jakamaan 13. sijaa.