26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Martinin vahva meno jatkuu

Ben Martin 15.reiän avauksessaan toisella kierroksella. Kuva: © Getty Images

Ben Martin teki Zurich Classicin toisella kierroksella peräkkäiset bogin ja tuplan – ensimmäiset virheensä koko turnauksessa. Se ei näkynyt tulostaululla mitenkään, sillä hän johtaa New Orleansin kisaa kolmella lyönnillä kahden kierroksen jälkeen. -15 on myös kaikkien aikojen kovin 36 reiän saldo TPC Louisiana -kentällä.

Kun Ben oli junioripelaaja, hänen isänsä Jim Martin kertoi, että kasvojen pitää olla peruslukemilla viheriöltä pois kävellessä – teki sitten birdien tai tuplabogin.

Tätä ohjetta Martin näyttää edelleen soveltavan, sillä hänen ilmeistään on vaikeata tehdä tulkintoja. Perjantaina 10. tiiltä urakkansa aloittanut Martin teki 17. reiällä bogin ja heti seuraavalla tuplabogin lyötyään ensin avauksensa veteen ja otettuaan sitten kolme puttia. Griiniltä kohti seuraavaa lyöntipaikkaa kävellyt Martin vain hymyili kevyesti, ja vaikutti siltä kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan.

Virheet eivät painaneet mieltä, kun kierroksen toinen puolisko alkoi birdiellä, joita mahtui 67 lyönnin tulokseen vielä kolme lisää.

”Olen luonteeltani sellainen. Vaimoni joskus ihmettelee, kun en hirveästi riemuitse mistään”, 26-vuotias Martin sanoi. ”Mutta en kyllä vaivu synkkyyteenkään.”

”Kun hän (Ben) tulee kentältä, et pysty arvioimaan, onko hän pelannut kierroksensa kymmenen alle vai kymmenen yli”, Kelly Martin sanoi.

Mahdollinen voitto sunnuntaina olisi Martinin ensimmäinen PGA Tourilla. Sitä se olisi myös Andrew Svobodalle (-12), joka oli toisena jo ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Seung-yul Noh ja Robert Streb (-11) jakavat kolmatta sijaa. Peter Hanson ja kaksi kertaa sydämensiirtoleikkauksessa ollut Erik Compton ovat seuraavina, viisi lyöntiä kärjestä.

Oman lusikkansa soppaan haluavat heittää myös Charley Hoffman, Jeff Overton, Keegan Bradley ja J.B. Holmes, jotka kaikki ovat kymmenen joukossa.

Zurich Classicin voittoa puolustanut Billy Horschel (par) jäi kahdella lyönnillä karsintarajan väärälle puolelle. Myös Ernie Elsin (-1) pelit New Orleansissa päättyivät kahteen kierrokseen.

Lähde: AP

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje