[10][17]

[10][17]
Kilpagolf - Major

Martin Kaymerin ylivoimaa Pinehurstissa

Martin Kaymerin uran ylivoimaisin ykköstila pääkiertueilla tuli kahdeksan lyönnin marginaalilla.Kuva getty images

Pinehurst No. 2-kentällä käydyssä kisassa Martin Kaymerin (65-65-72-69) ote ei tuloksellisesti herpaantunut missään vaiheessa. Sunnunntaina jännitys kohdistui jo varhain kieroksella siiihen, kuka sijoittuu kakkoseksi. USA:n Rickie Fowler (-1) ja Erik Compton jakoivat tuon sijan .

Keegan Bradley, Henrik Stenson, Brooks Koepka, Jason Day ja Dustin Johnson päätyivät neljänsiksi tuloksella yksi yli.

”Martinin peli kahtena ensimmäisenä päivänä oli ehkä parasta golfia, jota olen koskaan nähnyt”, Bradley suitsutti.

Kaymer horjahteli pelinsä kanssa lauantaina ensimmäisillä väylillä, mutta korjasi nopeasti tilanteen. Sunnuntain kierrokselleen lähtiessään eroa oli turvallisest viisi lyöntiä, tuon lähemmäksi kukaan haastajista ei päässyt missään vaiheessa.

”En tehnyt juurikaan virheitä sunnuntaina. Players Championshipissa ja US Openissa pelasin hienosti kaksi ensimmäistä kierrosta, tämä antoi hyvän itseluottamuksen viikonlopulle. Se, että kykenin johtotilanteessa pelaamaan vaikeille lipunpaikoille kaksi viimeistä kierrosta yhden yli, tekee minut erittäin iloiseksi”, Kaymer lausui mediatilaisuudessa.

Eurooppalaispelaajat ovat nyt voittaneet neljä viidestä viimeisestä US Openista.

Kaymerista tuli ensimmäinen pelaaja, joka on voittanut Players Championshipin ja US Openin samana vuonna. Vain Jack Nicklaus, Lee Trevino, Ray Floyd ja Tiger Woods ovat saksalaisen lisäksi voittaneet urallaan Players Championshipin, US Openin ja PGA Championshipin.

Saksalaisjuhlaa USA:ssa

Tilastollisesti hämmästyttävää on se, että Kaymer on napsinut USA:n puolella kolme ykköstilaa ja ne kaikki ovat suurista kisoista.

<a href=Rickie Fowler menetti mahdollisuutensa tehtyään tuplan neljännellä. Vire isoissa kisoissa on ollut kohdallaan, US Openin kakkostilan lisäksi hän oli viides Mastersissa. Kuva Getty Images">

Häneltä puuttuu USA:n suurkilpailujen voittolistalta enää Masters, jossa hän on ollut kaikilla yrityskerroillaan kaukana kärjestä. Bernhard Langerin PGA Tour-tilasto on lähes yhtä ihmeellinen.

Kolme voittoa, joista kaksi Mastersissa, lisäksi vielä World Cupin ykköstila Orlandossa pelatusta kisasta yhdessä Marcel Siemin kanssa.

Viikonlopun kisa Pineurstissa oli kokonaisuutenakin saksalaisten paras kautta aikojen. Marcel Siem oli 12., Alex Cejka 60. Maximilian Kieffer karsiutui kahden kierroksen jälkeen.

Seuraavan kerran Kaymer kilpailee kotimaassaan reilun viikon kuluttua. Samassa kilpailussa ovat mukana mm. Henrik Stenson, edellisvuoden voittaja Ernie Els sekä Mikko Ilonen. Toukokuun alkupuolella Ilonen (62.) ja Kaymer (61.) olivat perättäisillä sijoilla World Rankingilla.

Kaksi suurkisan voittoa ovat vieneet Kaymerin jo kärkikymmenikön tuntumaan. Jatkoa odotellaan mielenkiinnolla, sillä voitettuaan PGA Championshipin 2010, hän oli ykkönen myös kahdessa seuraavassa kisassaan.