23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][31]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Marcus Kinhultin kantti kesti tiukassa paikassa

Siellä on. Marcus Kinhult on tuorein nimi ruotsalaisten ET-voittajien pitkällä listalla. Kuva: Getty Images

Nuoren ruotsalaisen umpisurkea alkukausi vaihtui British Masterissa uran ensimmäiseksi ET-voitoksi.

Marcus Kinhult (-16) osoitti rautaista hermojen hallintaa upottaessaan sunnuntai-iltapäivänä noin 2,5-metrisen birdie-putin British Mastersin neljännen kierroksen päätösviheriöllä. Se oikeutti lopulta maineikkaan kilpailun voittoon, joka oli hänen ensimmäisensä Euroopan kiertueella.

Tilanne Hillside Golf Clubin kentän 18. lyöntipaikalla oli tiukka, sillä parin tehdessään Kinhult ja hänen kanssaan kärkiryhmässä pelannut Matt Wallace olisivat lähteneet ainoana kilpailijana pelkkiä kuutosella alkavia tuloksia latoneen Robert MacIntyren ja titteliä puolustaneen Eddie Pepperellin seuraksi uusintaan.

Wallacen 4,5 metrin etäisyydeltä lähettämä birdie-yritys epäonnistui täpärästi, mutta Kinhult ei jättänyt hetkeä myöhemmin käyttämättä eteensä avautunutta suurta mahdollisuuttaan. Häntä ehdittiin koetella 15. ja 16. reiällä tulleilla bogeilla, mutta lopun kaksi birdieä kertoivat ruotsalaisen henkisestä kapasiteetista.

Kinhult nousi kisan voittajaksi puskista, sillä hänen kautensa oli sujunut ennen kulunutta viikkoa odottamattoman heikosti: seitsemästä ET-kilpailusta vain yksi oli edennyt jatkokierroksille.

Tunnelmat 22-vuotiaan pelaajan leirissä muuttuivat viikonvaihteessa, tuoden hänelle kahden vuoden automaattisen pelioikeuden pääkiertueelle ja lähes 580 000 euroa palkintorahaa.

”Olen unelmoinut voitosta melkoisen kauan ja nyt tuntuu uskomattomalta, että pystyin siihen. Tilanne oli tiukka koko päivän, ihan kuin olisimme pelanneet reikäpeliä”, sanoi Kinhult, joka kiilasi Race to Dubai -listalla niukasti Mikko Korhosen edelle sijalle 18.

Kinhult on ennenkin onnistunut Englannin luoteisrannikolla käydyissä turnauksissa, sillä yksi hänen amatööriuransa tärkeimmistä voitoista tuli vuonna 2015 pelatussa Lytham Trophyssä. Kilpailun näyttämönä sen perustamisesta (1965) lähtien on ollut Royal Lytham & St Annes Golf Club, joka sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä tämän viikon turnauskentästä.

Muista pohjoismaalaisista Ruotsin Niklas Lemke (-10) jakoi kahdeksatta sijaa muun muassa kilpailun isäntänä toimineen Tommy Fleetwoodin kanssa.

Kalle Samooja, Kim Koivu ja Tapio Pulkkanen karsiutuivat kahdelta jälkimmäiseltä kierrokselta.

Korjaus 13.5. klo 8.01. Toisin kuin jutussa aiemmin väitettiin, Matt Wallacen kätteli ja onnitteli reilusti Marcus Kinhultia välittömästi kilpailun päätyttyä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (5 kpl)