Manassero liekeissä - Golfpiste.com

28.3.–4.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][6]
KilpailuaSuomalaista

28.3.–4.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][6]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Manassero liekeissä

Matteo Manassero sivusi Marbellan kisan ensimmäisellä kierroksella kenttäennätystä. © Getty Images

Teinitähti Matteo Manassero näytti kilpakumppaneilleen kaapin paikan Andalucia Openin avauspäivänä. Tulos 64 paitsi sivuaa Aloha Golf Clubin kentän ennätystä, antaa Manasserolle myös kahden lyönnin johdon Miguel Angel Jimenezin isännöimässä turnauksessa.

Jimenezin ja Robert Rockin kanssa pelannut italialainen täräytti torstaina yhdeksän birdietä, joista viisi kentän ulosmenossa ja neljä sisääntulossa. Manassero oli jo selviämässä päivästään ilman virheitä, kunnes kolmanneksi viimeisellä (kentän 7:s) tullut bogi toi tuloskorttiin pienen tahran. Tästä selvästi sisuuntuneena hän kruunasi kierroksensa vielä kahdella birdiellä.

Manasserolla lienee kosolti sympatioita Espanjaa kohtaan, sillä hän voitti uransa ensimmäisen ET-turnauksen Castellonissa kaksi vuotta sitten. Samalla hänestä tuli kaikkien aikojen nuorin voittaja Euroopan kiertueella.

”Aloha on kenttänä melko samantapainen kuin Castellon – ehkä jonkun verran maastoltaan vaihtelevampi”, 18-vuotias Manassero sanoi. ”Pallo on saatava peliin, ja sitten täytyy tulla toimeen griinien ympärillä. Tämä kenttä sopii minulle hyvin.”

Robert Rock tarvitsee pikaisesti onnistumisia päästäkseen US Mastersiin.  &copy Getty Images

Robert Rock tarvitsee pikaisesti onnistumisia päästäkseen US Mastersiin. &copy Getty Images

Manassero on maailmanlistalla parhaillaan 63:ntena. Mahdollisuudet päästä mukaan kauden ensimmäiseen major-turnaukseen, US Mastersiin ovat yhä olemassa, mutta se edellyttäisi parin viikon sisällä nousua Top-50:een. Augusta ei ole Manasserolle vieras kenttä, sillä hän pelasi vuoden 2010 turnauksessa British Amateurin voittajana – sijoituskin oli mainio, 36:s

Maailman ehdottomaan eliittiin lähivuosina odotettava Manassero voitti ET:llä toistamiseen alle vuosi sitten. World Rankingin tämänhetkinen ykkönen Rory McIlroy sai tunnustaa tuolloin Malaysian Openin lopputiimellyksessä nuorukaisen paremmakseen.

Manasseron kanssa pelaavalla Rockilla on myös US Masters kiikarissaan. Voitto sunnuntaina nostaisi britin varmuudella OWGR-listalla 50 joukkoon; tällä hetkellä Rock on World Rankingilla 56:s. Mikäli Andalusiassa ei tärppää, voi Rock korjata asian vielä seuraavalla viikolla Marokon turnauksessa.

Rock ja toinen Manasseron ryhmässä mukana oleva Jimenez pelasivat molemmat kisan avauskierroksella tuloksen 69. Sillä heltiää tässä vaiheessa jaettu 12:s tila.

Niclas Fasth, Eduardo De La Riva, Hennie Otto, Anthony Wall ja Llyod Kennedy jakavat Marbellassa kakkossijaa tuloksellaan 67. Kymmenen joukkoon mahtuvia ovat myös TommyFleetwood, Pablo Larrazabal sekä Mike Weir.

Ilosen vire hävisi heikkoon lähestymislyöntiin

Mikko Ilosen vire kesti torstaina 11 reiän ajan.  &copy Getty Images

Mikko Ilosen vire kesti torstaina 11 reiän ajan. &copy Getty Images

Mikko Ilonen pelasi Alohan kentällä tuloksen 74, kaksi yli parin. Eroa Manasseroon on kymmenen lyöntiä, toiseen sijaan kuitenkin vain seitsemän. 144 pelaajan joukossa Ilosen sijoitus on 97:s.

”Oli oikein kiva pelata kun suomalaisia oli kannustamassa. Peli kulki hyvin 11 reiän ajan. Sitten löin sadasta metristä yhden hämärän lyönnin sandwedgella ja se sekoitti svingin rytmin. Loppukierros tultiin sitten missattu viheriö, chippi ja putti -taktiikalla. Tuplabogi par-viitosella tuli epäonnen sävyttämänä. Toinen lyönti osui puuhun ja pomppasi siitä veteen. Näitä sattuu meillekin silloin tällöin”, Ilonen sanoi.

Toivoaan hän ei ole menestyksen suhteen menettänyt: ”Perjantaina on ainesta paljon parempaan, alle parin pitäisi mennä.”

Ilonen, Peter Hedblom (72) ja kisassa toisena oleva Fasth starttaavat toiselle kierrokselleen perjantaina kello 10.10 Suomen aikaa.

Marko Kuivasaari/Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje