Mäkitalo ET:n karsintafinaaliin - Golfpiste.com

28.3.–4.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][6]
KilpailuaSuomalaista

28.3.–4.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][6]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mäkitalo ET:n karsintafinaaliin

Jaakko Mäkitalo tavoittelee lauantaina käynnistyvässä turnauksessa paikkaa Euroopan kiertueelle. Arkistokuva: Finnish Tour

Jaakko Mäkitalo raivasi ainoana suomalaisena tiensä jatkoon maanantaina päättyneissä Euroopan kiertueen toisen vaiheen karsintaturnauksissa. Mäkitalo ylsi Alicantessa pelatussa kisassa sijalle 14, kun jokaiselta neljältä kentältä 17-18 parasta sai paikan karsintafinaaliin.

Mäkitalo pelasi turnauksen päätöspäivänä tuloksen 70. Hänen yhteistuloksensa 72 reiän kilpailussa oli 276 (-8) lyöntiä.

”Tänään oli kärsivällisyys valttia. Todella hyvää lyömistä, mutta putit ei vaan meinannu löytää reikään. Ainoa bogikin tuli reilusta metristä kolmella putilla.”, Mäkitalo sanoi. ”Koko viikon yhtä ysiä lukuun ottamatta varmaa lyömistä, ja se riitti tällä kertaa jatkoon.”

Las Colinas Golf & Country Clubin kentällä pelatun karsinnan ykkönen oli Englannin Chris Paisley (-17).

Toisen karsintavaiheen turnauksissa oli mukana kaikkiaan kahdeksan suomalaista. Valenciassa karsinut Antti Ahokas jäi lopulta vain lyönnin päähän finaalipaikasta.

Mäkitalon pelit jatkuvat lauantaina PGA Catalunya Resortissa alkavassa kuuden kierroksen karsintafinaalissa. Muista suomalaisista korttia Euroopan kiertueelle lähtevät tavoittelemaan myös Roope Kakko ja Mikko Korhonen.

”Barcelonaan lähdetään hyvillä fiiliksillä. Nyt kotiin perheen pariin lataamaan akut, ja sitten taas matka jatkuu”, Mäkitalo sanoi.

Karsintafinaalin 25 ensimmäistä ja saman tuloksen pelanneet ansaitsevat ensi viikon torstaina Euroopan kiertueen kategorian 15.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)