[10][12]

[10][12]
Kilpagolf - SM-kilpailut

Mäki-Tanila, Saarinen ja Taivainen kirkastivat himmeämmät mitalit mestaruudeksi junioreiden SM-reikäpelissä

Ella Mäki-Tanila oli 18-vuotiaiden tyttöjen loppuottelussa Matilda Svahnia etevämpi. Kuva: Aada Mäki-Tanila

Isäntäseura Karelia Golf, Koski-Golf ja Tuusulan Golfklubi olivat suurimmat mitalirohmut Kontioniemellä.

Salo Golfia edustava Ella Mäki-Tanila kirkasti viimevuotisen pronssinsa kultamitaliksi Karelia Golfissa Kontioniemellä perjantaina päättyneessä junioreiden SM-reikäpeliturnauksessa. Tänä vuonna 18-vuotiaiden tyttöjen ikäluokassa pelannut Mäki-Tanila sai finaalissa vastaansa Virvik Golfin Matilda Svahnin, joka kaatui lukemin 3/1.

Mäki-Tanila voitti matkallaan loppuotteluun puolivälierissä Koski-Golfin Inkeri Hataran 6/4 ja välierässä T16-sarjan vuodentakaisen mestarin, Etelä-Pohjanmaan Golfin Helmiina Rutasen 3/2.

”Peli kulki tasaisen hyvin koko ajan kolmen pelipäivän aikana. Tuli tarvittavat birkut, eikä isompia virheitä”, Mäki-Tanila kertoi.

T18-sarjassa koettiin myös iso yllätys, kun voittajasuosikkeihin kuuluneen Tawast Golfin Kerttu Hiltusen tie nousi pystyyn jo lohkovaiheessa.

Myös 21-vuotiaiden sarjassa Harjattula Golf & Country Clubin Sohvi Saarinen sai mukavan revanssin, kun Suur-Helsingin Golfissa viime vuonna Master Golf Clubin Ronja Taipaleelle kärsitty finaalitappio vaihtui nyt voitoksi Tahkon Golfseuran Henni Mustosen kustannuksella.

Viime vuonna mitalipelit sikseen jättämään joutunut Mustonen tarjosi Saariselle hyvän vastuksen, mutta joutui taipumaan 17. reiällä.

Nuorempien tyttöjen loppuottelussa Tuusulan Golfklubin Anastasia Hekkonen voitti Kurk Golfin Fanni Grönlundin numeroin 1/0.

Eetu Taivainen (vas.) voitti Oscar Darlingtonin (oik.) P21-sarjan finaalissa lukemin 3/1. Kuva: Aki Keronen

Isäntäseuran Eetu Taivainen hävisi vuoden 2019 P18-finaalissa selvästi Salo Golfin Saku Tuusalle, mutta sisuuntunut Karelia Golfin pelaaja ei antanut tällä kertaa mennä mestaruuden sivu suun vanhimpien poikien sarjassa. Vastaan asettui Vuosaari Golfin Oscar Darlington, jonka keinot Taivaisen pysäyttämiseksi loppuivat Kontioniemen kentän 17. reiällä.

P16-sarjan loppuottelussa Koski-Golfin Leevi Hellberg oli Aura Golfin Max Aaltoa luvuin 2/1 parempi. Poikien keskimmäisessä ikäluokassa, 18-vuotiaissa, Vierumäen Golfseuran Veikka Viskari kaatoi kultamitalikamppailussa Koski-Golfin Vili Karjalaisen samoin numeroin.

Seuroista eniten mitaleita saavuttivat Karelia Golfin, Koski-Golfin ja Tuusulan Golfklubin pelaajat, kukin kaksi. Saaliiksi kertyi yksi mestaruus ja yksi himmeämpi mitali. Kontioniemellä mitaleille ylsi pelaajia kaikkiaan 15 eri seurasta.