Tom Watsonin viimeinen Masters - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Major

Tom Watsonin viimeinen Masters

66-vuotias kaksinkertainen Mastersin sankari kiertää perjantaina viimeistä kertaa Augusta Nationalia kilpailussa. Edelliskaudella hän hämmästytti pelattuaan kautta aikojen vanhimpana avauskierroksensa alle parin.

Tom Watsonin pitkä taival Mastersissa päättyy perjantain ja lauantain välisenä yönä hieman puolenyön jälkeen. Tämä sillä olettamuksella, että kaksi kertaa Augustassa vihreän takin päälleen saanut sankari ei pääse mukaan viikonlopun kierroksille.

Pelikaverit Charley Hoffman ja Lee Westwood muodostavat Watsonille kunniakujaa tämän noustessa 18:n väylää kohden viheriötä.

USA:n entinen ulkoministeri Poskisuudelmia <a href=Gary Playerin ja Tom Watsonin kanssa vaihtava Condoleezza Rice on perinteisesti yksi par 3-kisan vapaaehtoisista. Kuva Getty Images" width="630" height="420" />

USA:n entinen ulkoministeri Poskisuudelmia Gary Playerin ja Tom Watsonin kanssa vaihtava Condoleezza Rice on perinteisesti yksi par 3-kisan vapaaehtoisista. Kuva Getty Images

Watson voitti Augustassa vuosina 1977 ja 1981. Open Championshipin ykköstiloja on viisi, US Openissa hän nousi sankariksi Pebble Beachissa taisteltuaan ikimuistoisesti Jack Nicklauksen kanssa vuonna 1982. Majoreista jäi puuttumaan vain PGA Championshipin ykköstila.

Watson oli 70-luvun lopulla ja vielä 80-luvun alussa maailman ykköspelaaja . Virallista maailmanlistaa ei tuolloin julkaistu.

Aktiiviuransa loppuvaiheilla hänellä oli vakavia alkoholiongelmia. Kulttihenkilöksi Watson nousi varsinaisesti seniorivuosinaan. Hän oli voittaa Open Championshipin vielä 59-vuotiaana. Voitto oli omissa ”käsissä”, viimeisen reiän lähipeli ei kuitenkaan sujunut käsikirjoituksen mukaisesti ja Stewart Cink pääsi uusintaan jossa Watson taipui kakkoseksi.

Mastersin sankariteot jatkuivat tuon jälkeenkin. Seuraavana keväänä 60-vuotias Watson pelasi Augustassa avauskierroksen tulokseen 67. Lopullisella tuloslistalla hän oli upeasti 18.

Edellisvuoden Mastersissa Tom Watson pelasi avauskierrroksen tulokseen 71, toinen vaati kymmenen lyöntiä enemmän.

”Tosiasia on se, että en enää kykene pelaamaan golfia menestyksellisesti majoreissa. Tiedän, että tulen kaipaamaan kisaamista. Voiton metsästämistä, tunnetta olla narujen sisäpuolella”, Watson kertoo oheisella videolla.

Masters Tournamentilla  Watsonille suuri merkitys jo hänen juniorivuosinaan 60-luvulla.

”Asuimme Kansas Cityssa, jossa oli todellinen talvi. Lopetin golfkauteni säännöllisesti syyskuun ensimmäisenä päivänä koulujen käynnistyessä. Tauko lajista kesti aina huhtikuulle. Masters oli selkeä signaali sille, että golfmailat oli taas syytä kaivaa esiin”, Watson muistelee uransa alkuvuosia.

Watsonin ja Jack Nicklauksen tapaamiset jatkuvat ympäri maailmaa pidettävissä tapahtumissa. Kuva Getty Images

Watsonin ja Jack Nicklauksen tapaamiset jatkuvat ympäri maailmaa pidettävissä tapahtumissa. Kuva Getty Images

Mastersissa häntä tullaan näkemään seuraavinakin vuosina. Helppo veikkaus on se, että Tom Watson tulee olemaan mahdollisesti jo kaudella 2017 yksi kolmesta Honory Startereista Jack Nicklauksen ja Gary Playerin rinnalla.

Torstaina hän lähtee avauskierrokselleen kello 16.15 Suomen aikaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje