Scott McCarron äimistyi itsekin voitostaan Baltimoren major-turnauksessa. Kuva: Golf Digest
Major |
17.7.2017

Supertähden kompurointi toi yllättävän ratkaisun Baltimoressa

Kahdesta ”luutijasta” tuntemattomampi veti pidemmän korren Senior Players Championshipissä.

Uurteet näkyvät pian 60 vuotta täyttävän Bernhard Langerin kasvoilla, joskin ikääntyminen on varsin kaukana hänen peliesityksistään. Saksalainen on PGA Tour Champions -kiertueen suurin tähti, jolla on käsittämätön kyky päättää turnauksia voitokkaasti.

Sellainen oli hänelle jälleen tarjolla, kun Caves Valley Golf Clubilla taisteltiin viikonvaihteessa Senior Players Championshipin voitosta. Langer (-17) oli kahden par-tuloksen päässä kauden kolmannesta major-tittelistään, kun hän täysin odottamattomasti ojensi voiton Scott McCarronille (-18).

Langerin rautaviitonen 17. reiällä (par 3) saatteli pallon vesiesteeseen, ja hänelle merkittiin korttiin tuplabogi. Tilanne oli kääntynyt yhden lyönnin takaa-ajoksi, kunnes hän sivalsi viimeisellä reiällä (par 4) lähestymisensä kolmen metrin päähän reiästä.

Birdie-putti vierähti reiän reunalta ulos, eikä uusintaa tarvittu.

Voitto oli McCarronille ensimmäinen 50-vuotiaiden majoreissa ja kaikkiaan neljäs PGA Tour Champions -kiertueella.

”Tätä on vaikea pukea sanoiksi. Olen tehnyt niin valtavasti töitä. Tässä on hieman negatiivinen viikko takana, ja me kaksi saimme hienon taistelun aikaiseksi. Ensimmäinen major-voitto Champions Tourilla osaa tuntua hyvältä”, McCarron sanoi.

Langer ja McCarron ovat viime aikoina olleet silmätikkuina julkisessa keskustelussa. Heidän väitetään sääntökiellon voimassaoloaikana ankkuroineen pitkät putterinsa jossain vaiheessa rintaansa.

Molemmat esittävät asiaan liittyvän lausuntonsa Yhdysvaltain golfliitolle USGA:lle, jonka mukaan ”kummankaan kohdalla ei ole ilmennyt ankkurointikieltoa rikkovaa sääntövirhettä”.

Langer pelasi yllättäen huonoimman finaalikierroksen tuloksen (73) kymmenen joukkoon sijoittuneiden kilpailijoiden keskuudessa. Sisääntulo vaati häneltä 39 lyöntiä.

McCarronille voitto oli myös muusta syystä tunteellinen. Hän käytti kisassa sijaiscaddieta, kun vakituinen bäginkantaja Rich Mayo jäi sivuun isänsä kuoleman vuoksi.

”Omistan tämän voiton Richin isälle. Hän seurasi intohimoisesti meidän turnauksiamme.”

Brandt Jobe jakoi kakkostilan Langerin kanssa. Eurooppalaisista, Miguel Angel Jimenez (-16) oli neljäs ja Skotlannin Colin Montgomerie (-11) kuudes.

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Tilaa Golfpisteen maanantaisin ja perjantaisin lähetettävä uutiskirje, niin pysyt ajan tasalla golfalan ilmiöistä ja uutisista! Tilaa kirje syöttämällä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään.

Kommentit

Oma kommentti