Jordan Spiethillä ei ole kivaa, kun olosuhteet eivät vastaa hänen mielikuvaansa major-kentästä. Kuva: Getty Images.
Major |
11.8.2018

Spieth kriittisenä – Jon Rahm talloi pallonsa

Jordan Spiethin mielestä Belleriven kisakenttä on liian märkä, ja siksi helppo. John Rahm kuittasi epäonnisen sattumuksen loistavalla par-pelastuksella ja piti korttinsa puhtaana bogeista.

Jordan Spieth paransi perjantaina tulostaan rutosti torstaiseen verrattuna (71-66). Spieth nousi jakamaan PGA Championship -kilpailun sijaa 23 tuloksella kolme alle.

Riemunkiljahdusten sijaan mukavan miehen maineessa oleva Spieth päätti sen sijaan kritisoida olosuhteita Bellerive Golf Clubilla.

”Olen vähän turhautunut tähän paikkaan. On ikävää pelata tällaisilla griineillä, kun ne ovat näin märkiä. Tämä paikka olisi ilmiömäinen, ja varmasti on ilmiömäinen, jos se ei olisi näin märkä”, Spieth sanoi.

”Täällä saa liikaa anteeksi. Ei tarvitse lyödä niin tarkkaan. Se on turhauttavaa majorissa, koska se tekee pelaamisesta helpompaa. Mielestäni se myös vähentää sitä etua, mikä minulla on. Pitäisin enemmän kovemmista ja nopeammista griineistä”, hän jatkoi.

Spiethin avautuminen kertoo kenties enemmän miehen turhautumisesta omaan peliin kuin Belleriven kentästä. Säille ja niistä johtuville olosuhteille ei sentään kukaan voi mitään. Siksi niistä valittaminenkin tuntuu pikkumaiselta. Kenttä on sama kaikille ja pallo pelataan niin kuin se makaa.

Rahmilla epäonnea

Jon Rahmilla oli perjantaina epäonnea kierroksensa toiseksi viimeisellä reillä, kentän 17:nnellä. Kävellessään kohti palloaan väylän vasenta laitaa reunustavassa raffissa, Rahm tuli osuneeksi palloonsa kengällään.

Palloa ei oltu merkitty pienellä lipulla, kuten PGA Tourin kilpailuissa yleensä tehdään.

Jon Rahm selvitti ikävän vastoinkäymisen tyylillä. Kuva: Getty Images.

”Kukaan ei ollut merkinnyt palloa, en tiennyt missä se on. Olen aika varma, että osuin siihen kenkäni kärjellä. Tiedän, että osuin siihen, mutta en usko että se liikkui. Se on totuus, se makasi aivan heinän päällä”, Rahm sanoi.

Tuomarin saavuttua paikalle kaksikko keskusteli hetken aikaa tilanteesta, mutta lopulta Rahmin ei auttanut kuin ottaa vastaan lyönnin rangaistus ja dropata pallonsa peliin, oli se liikkunut tai ei.

Rahm kaivoi ensin bägistään spoonin, mutta tyytyi hetken asiaa aprikoituaan pelaamaan turvallisen lay upin rauta-seiskalla, koska kyseessä oli par 5 -reikä. Sen jälkeen hän nosti pallonsa parinkymmenen sentin päähän reiästä reilusta viidestäkymmenestä metristä ja kirjasi korttiinsa parin.

Rahm ei tehnyt kierroksensa aikana yhtään bogia. Kierrostulos 67 (-3) nosti espanjalaisen kilpailussa jaetulle yhdeksännelle sijalle yhteistuloksella -5.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.