15.–22.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][13]
KilpailuaSuomalaista
Major

Sir Nick Faldo vaihtaa kisastudion hetkeksi major-areenaan  

Kuusinkertainen major-voittaja kuuluu U.S. Senior Openin mielenkiintoisimpiin pelaajiin. Naisten maailmanlistan valtikan haltuunsa saanut So Yeon Ryu on Illinois'in major-kisan voittajasuosikki numero 1.

Edellisen turnauksensa (World Cup yhdessä David Carterin kanssa) lähes 20 vuotta sitten voittanut Sir Nick Faldo on kilpaillut 2000-luvun puolivälin jälkeen varsin säästeliäästi keskittyen lähinnä CBS Sports -kanavan johtavan asiantuntijan tehtäviin.

Tällä viikolla englantilainen laittaa mikrofonin syrjään ja ottaa mittaa Massachusettsissa maailman parhaista yli 50-vuotiaista pelaajista.

Kolmen viikon kuluttua 60 vuotta täyttävä Faldo on eurooppalaisen huippugolfin näkökulmasta katsoen käsite. Hän on 30 turnausvoitollaan Euroopan kiertueen voittotilaston kaikkien aikojen viitonen. Ryder Cupin voittohuumaa hän on päässyt maistelemaan viisi kertaa.

Sujuva kierros koostuu lukuisista pienistä asioista, joissa on onnistuttava.

”Päämääräni on pystyä tällä viikolla johdonmukaiseen esitykseen. Jos pelaat fiksusti ja lyöt palloa oikeisiin paikkoihin, sen on tuotava myös kohtalaista menestystä”, edellisen kerran European Senior Tourin ohjelmaan kuuluvassa kilpailussa vuonna 2015 pelannut Faldo sanoi.

Ei ole yllätys, että vähän pelaavan Faldon mielestä kierroksen parsiminen ehjäksi kokonaisuudeksi on hänelle vaativa tehtävä. Viime viikolla pelituntumaa Wisconsinista (72:s) hakenut Faldo aloitti kisan hyvin (71), mutta kahtena jälkimmäisenä päivänä (73−78) meno oli tahmeampaa.

”Sujuva kierros koostuu lukuisista pienistä asioista, joissa on onnistuttava. Siihen olemme pyrkineet kiinnittämään huomiota.”

U.S. Senior Openin voitto kuuluu Fred Couplesin keskeisimpiin tavoitteisiin. Kuva: Getty Images

Vuoden 1992 Masters-voittaja Fred Couples nosti osakkeitaan U.S. Senior Openin menestyssuosikkien listalla saavuttamalla Wisconsinissa kauden toisen ykköstilansa PGA Tour Champions -kiertueella.

Kaikki haluavat voittaa Openin ja pelata hyvin.

”Täällä on pystyttävä pelaamaan neljä hyvää kierrosta. Jopa joissakin majoreissa voi pysyä kärkikahinoissa ok-kierroksella, mutta U.S. (Senior) Open on oma lukunsa. Birdien tekeminen on huomattavasti vaikeampaa”, pari vuotta Faldoa nuorempi Couples sanoi.

”Puttipeli tulee olemaan vaativin rasti. Mutta major-turnaus ja ennen kaikkea U.S. Senior Open toimii isona motivaation lähteenä. Kaikki haluavat voittaa Openin ja pelata hyvin. Olen kerran ollut lähellä sen voittoa, mutta olin kisan aikana vaikeuksissa yhdellä reiällä ja hävisin Bernhardille (Langer).”

Couplesin ohella muita Peabodyssa, Salem Country Clubilla pelattavan kisan voittajasuosikkeja ovat muun muassa Bernhard Langer, Tom Lehman, Miguel Angel Jimenez, Paul Broadhurst sekä Scott McCarron.

Viime viikolla Hämeenlinnassa käydyn European Senior Tourin kilpailun pelaajista U.S. Senior Openiin starttaavat Magnus Persson Atlevi, Peter Fowler, Miguel Angel Martin, Cesar Monasterio, Barry Lane, Philip Golding ja Andre Bossert.

Women’s PGA Championship käyntiin uuden maailman ykkösen johdolla

So Yeon Ryu on lähes erehtymätön rautapelaaja. Se on arvokasta valuuttaa torstaina käynnistyvässä major-turnauksessa. Kuva: Getty Images

Nimi naisten maailmanlistan kärjessä vaihtui parin viikon sisällä toistamiseen, kun Arkansasissa viime sunnuntaina LPGA-turnauksen voittanut So Yeon Ryu siirtyi rankingin valtaistuimelle.

Ariya Jutanugarnilta valtikan kaapannut korealainen kertoi major-turnauksen lehdistötilaisuudessa Illinois’sa, ettei tiennyt vielä voittopokaalia pidellessään maailmanlistan paalupaikastaan.

”Elän unelmaani. En usko sitä vieläkään todeksi, olin listalla kolmantena, ja luulin että kärkeen on pitkä matka”, Ryu totesi.

Vaikeuksia on luvassa, jos viheriöt pysyvät yhtä kovina ja nopeina kuin nyt.

Ryu, 27, tunnetaan jäätävänä rautapelaajana, minkä pitäisi olla iso vahvuus varsinkin Olympia Fields Country Clubin tyyppisellä kentällä. Pelaajat kutsuvat tämän viikon kisa-areenaa ”toisen lyönnin kentäksi” ystävällisten karheikkojensa vuoksi.

”Verrattuna kahteen edelliseen Women’s PGA Championshipiin, karheikot ovat täällä selvästi helpoimmat. Griinit ovat sitten toinen juttu, ne ovat pienet ja kaltevat; vaikeuksia on luvassa, jos viheriöt pysyvät yhtä kovina ja nopeina kuin nyt.”

Naisten edellisen major-turnauksen, ANA Inspirationin, voittanut Ryu pitää ykköstavoitteenaan ura-Grand Slamia (kaikkien major-turnausten voitot).

”Se on määränpää, jonka ehdottomasti haluan saavuttaa.”

Eurooppalaisista suurimmat menestystoiveet Illinois’in major-turnauksessa lepäävät Anna Nordqvistin, SuzannPettersenin, Charley Hullin ja Carlota Cigandan harteilla. Ryun kovimpia haastajia ovat muun muassa LexiThompson, Aryia Jutanugarn, In Gee Chun ja Cristie Kerr.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje