Rory McIlroyn ja Jason Dayn tavoite-rennolla otteella menestykseen Mastersissa - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
Major

Rory McIlroyn ja Jason Dayn tavoite-rennolla otteella menestykseen Mastersissa

Jason Day paljasti tiistaina miettineensä Mastersin jättämistä väliin vuonna 2011 peli-ilon puuttumisen vuoksi. Rory McIlroy starttaa torstaina kierrokselleen viimeisessä ryhmässä tiedostaen suureksi haasteekseen puttipelin Augustan viheriöillä.

<a href=Jason Day lähtee ensimmäistä kertaa urallaan major-kilpailuun ykkössuosikkina. Kuva Getty Images" width="630" height="420" />

Jason Day lähtee ensimmäistä kertaa urallaan major-kilpailuun ykkössuosikkina. Kuva Getty Images

Maailmanlistan ykkösen Jason Dayn elämässä ja golfuralla on ollut tavallista enemmän hyviä ja huonoja vaiheita. Mediatilaisuudessa tiistaina hän paljasti miettineensä ennen kevään 2011 Mastersia kisan väliinjättämistä, jopa koko uran lopettamista.

”Ennen kisaviikon alkua istuimme vaimoni, managerini ja urheilupsykologini kanssa asuntoautossani. Kerroin, että en nauti pelistäni ja mailan käteenottaminen tuntui vaikealta. Päätimme kuitenkin, että lähden Augustaan ja pyrin nauttimaan kisasta joka saattoi olla viimeiseni”, Day muistelee tapahtumaa.

Hän oli lopulta kisan kakkonen. Kriisi helpottui ja viisi vuotta myöhemmin australialainen on maailman kuumin pelaaja, joka on voittanut paitsi viimeisen majorin ( PGA Championship) myös kaksi edellistä kisaansa. Vihreä takki kuitenkin puuttuu.

Mediatilaisuudessa Day valottaa sitä, kuinka hän on aiemmin ottanut Mastersista ja sen jokaisesta lyönnistä turhan paljon paineita. Nykyään hän haluaa valmistautua ja pelata kierroksensa rennommalla otteella.

McIlroy haluaa legendojen joukkoon

Golfin historiassa on vain viisi pelaajaa, jotka ovat voittaneet kaikki neljä majoria. Rory McIlroy haluaa sunnuntaina liittää itsensä Gene Sarazenin, Ben Hoganin, Jack Nicklauksen, Gary Playerin ja Tiger Woodsin rinnalle.

Mastersissa McIlroy oli vuonna 2011 selkeällä karkumatkalla, joka päättyi täydelliseen mahalaskuun sunnuntaina.

Vuoden 2015 kisassa McIlroylla oli ensimmäinen mahdollisuutensa saavuttaa uran Grand Slam. Hän jäi kuitenkin ”lähtökiihdytyksessä” kahdella ensimmäisellä kierroksella liian kauas taakse. Viimeisellä kierroksella McIlroy kiersi Tigerin kanssa ja nousi neljänneksi, joka on uran paras saavutus Augustassa.

<a href=Rory McIlroy ja caddiensä J.P.Fitzgerald juhlivat Royal Liverpoolin kentällä Openin voitto vuonna 2014.Kuva Getty Images" width="630" height="395" />

Rory McIlroy ja caddiensä J.P.Fitzgerald juhlivat Royal Liverpoolin kentällä Openin voitto vuonna 2014.Kuva Getty Images

McIlroyn menestyseväät Mastersiin ovat tiistain tiedotustilaisuudesta poimittuna lähes tismalleen samoja, joita Day laukoi ilmoille.

”Tunnen olevani parhaimmillani silloin, kun olen rentoutunut kentällä ja minulla on hauskaa. Liika ajattelu ja asioiden monimutkaistaminen kentällä eivät toimi”, McIlroy tietää.

Haastattelussa hän myöntää oma-aloitteisesti sen, että puttipelin jäätyminen on vienyt häneltä monta voittoa.

”Ainoa osanen pelistä joka on ollut jarruna vielä paremmalle menestykselle on puttaamiseni”, 26-vuotias McIlroy julisti tiistaina.

Tähän määritelmään on tullut myös suuri joukko asiantuntijoita sekä lajia seuraava yleisö.

Toivoa sopii, että muistikuva kilpakumppaneita heikommasta osaamisesta viheriöillä ei muodostu viikonloppuna painolastiksi McIlroylle.

Supertähdistä kilpailunsa käynnistää ensimmäisenä Jordan Spieth, joka saa seurakseen maailman seuratuimman amatöörin Bryson DeChambeaun sekä Paul Caseyn.

Jason Dayta kirittävät Ernie Els sekä Matt Kuchar.

Päivän viimeisessä ryhmässä 18:n mäkeä kipuavat klubitaloa kohden McIlroy, Bill Haas ja Martin Kaymer.

Masters Tournamentin lähtöajat

Rory McIlroy on ilmoittanut jättävänsä keskiviikon par-3 kentän kilpailun väliin.

Nelonen Pro 1 sekä Ruutu+ lähettävät kisan kaikki neljä päivää sekä par-3 kisan keskiviikkona suorina lähetyksinä. Selostuksesta vastaa Petteri Ahomaa, kommentaattorina keskiviikkona toimii Jyry Peltomäki, torstaista sunnuntaihin Markku Valo.

Lähetykset käynnistyvät keskiviikosta lauantaihin kello 22.00, sunnuntaina klo 21.00

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje