Torbjörn Olesenilla on kuluvalta kaudelta neljä top 10-sijoitusta ja vain yksi karsiutuminen jatkosta. Kuva: Getty Images
Major |
9.8.2017

Pohjoismaalaista väriä PGA Championshipin kärkipaikalla

Thorbjørn Olesen uskoo vuosien mittaan karttuneen major-kokemuksen paljastaneen hänelle voittoreseptin.

Thorbjørn Olesen aloitti Pohjois-Carolinassa pelattavan kauden viimeisen major-turnauksen näyttävästi. Hän löi kisan avauskierroksella tuloksen 67, mikä oikeuttaa jaettuun kärkipaikkaan yhdessä isäntämaan Kevin Kisnerin kanssa.

Olesen teki torstaina kuusi birdieä, joista yhden vaikealla päätösreiällä.

Tanskalainen osoitti jo viime viikolla mainiota virettä yltämällä WGC-sarjaan kuuluvassa Bridgestone Invitationalissa kymmenen joukkoon.

”Olen sijoittunut urallani kahdesti top 10:een majoreissa. Olen pelannut major-turnauksissa joitakin hyviä kierroksia, ja minusta tuntuu, että olen oppinut pelaamistani majoreista paljon”, Olesen sanoi.

”Uskon olevani nyt valmiimpi taistelemaan kärjessä viikonloppuna, ja luotan voittomahdollisuuksiini.”

Lontoossa asuva Olesen, 27, on voittanut neljä henkilökohtaista kilpailua Euroopan kiertueella. Tuorein ykköstila on tällä kaudella ensimmäisen kerran pelatusta GolfSixes-joukkuekilpailusta Lucas Bjerregaardin kanssa.

Paras major-sijoitus on vuoden 2012 Mastersista, jossa hän oli kuudes. Vuotta aiemmin Olesen venyi Open Championshipissä yhdeksänneksi. Tämän vuoden majoreista hän on pelannut ainoastaan Openissa, missä joutui tyytymään 62. sijaan.

Grayson Murray, Gary Woodland, Brooks Koepka, Chris Stroud sekä D.A. Points jakavat kolmatta sijaa lyönnin päässä kärkikaksikosta.

Olesenin lisäksi eurooppalaisista top 10:een mahtuu vain Englannin Paul Casey (69), joka viime aikojen toistuvilla luotettavilla esityksilläään on yksi viikonvaihteen potentiaalisista menestyjistä.

Euroopan kiertueella 13 kisaa voittanut Casey, 40, on haalinut majoreissa vuosien varrella yhdeksän top 10 -sijoitusta, joista paras on Openin kolmas tila vuosikymmenen alusta.

Tommy Fleetwood, Jon Rahm ja Jordan L. Smith jakavat 15. sijaa tuloksellaan 70.

Jordan Spiethillä on mahdollisuus tähdä tällä viikolla historiaa, saavuttamalla kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana ura-Grand Slamin. Neljästä major-tittelistä häneltä puuttuu ainoastaan PGA Championship, jonka teksasilainen aloitti keskinkertaisesti. Tulos 72 riittää tässä vaiheessa 33. sijaan.

Saman tuloksen löi myös kisan ehdottomiin voittajasuosikkeihin kuuluva Rory McIlroy, jolla on hyvä menestyshistoria Quail Hollow Clubin kentältä.

Ernie Elsin kanssa uransa 100. major-turnausta pelaava Phil Mickelson oli avauskierroksella pahasti kuutamolla. 79 lyönnin päivä ei sisältänyt yhtään birdieä, ja kyseessä on myös ”Leftyn” kaikkien aikojen huonoin kierros PGA Championshipissä.

Vaikeaa oli myös toisella ”satasen kerhoon” päässeellä Elsillä (80) sekä turnauksen voittoa puolustavalla Jimmy Walkerilla (81).

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.