Muirfield tyrmäsi naisten jäsenyyden ja menettää Open Championshipin - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Major

Muirfield tyrmäsi naisten jäsenyyden ja menettää Open Championshipin

Muirfieldia isännöivä seura on hyväksynyt jäsenikseen vuodesta 1744 asti vain miehiä. Sama sääntö pätee jatkossakin, vaikka 64 prosenttia äänestäneistä olisi halunnut avata ovet myös naisille. Muirfield työnnettiin päätöksen johdosta välittömästi ulos niiden kenttien listalta, jotka isännöivät Open Championshipia.

The Honourable Company of Edinburgh Golfers joka isännöi maailman kuulusimpiin ja parhaimpiin kuuluvaa Muirfieldin kenttää, on jäsenäänestyksen tuloksen perusteella päättänyt olla ottamatta naisia jäsenikseen.

Seura perustettiin vuonna 1744, nykyisellä Muirfieldin kentällä se on toiminut 125 vuotta (1891).

Jotta sääntömuutos jäsenyyteen liittyen olisi tullut hyväksyttyä, se olisi tarvinnut taakseen kaksi kolmasosaa äänistä. 64 prosenttia äänestäneistä olisi hyväksynyt naisten jäsenyyden, 36 prosentin vastustus riitti pitämään käytännön entisellään.

Naiset saavat vastaisuudessakin pelata vieraina Muirfieldissa, kerhotalolle heillä ei kuitenkaan ole sisäänpääsyä.

Jäsenpolitiikan pysyessä samana, golfin ylin elin Iso-Britanniassa ja Euroopassa, R & A ilmoitti välittömästi aiemman uhkauksensa mukaisesti jättää Muirfieldin ulos niiden kenttien joukosta, jotka vuorottelevat The Open Championshipin isäntinä.

Muirfieldissa kisa on pelattu 16 kertaa, viimeksi vuonna 2013 Phil Mickelson nosteli Claret Jugia ykköstilansa kunniaksi. Kentällä on pelattu myös kolme Ryder Cupia, kymmenen Amateur Championshipia sekä Senior Open Championship. Kaikista näistä seura on jatkossa ”pannassa”, kunnes se muuttaa jäsenpolitiikkaansa.

Sääntömuutosta vastustaneiden taholta tehtiin vahvaa lobbausta nykykäytännön jatkamiseksi The Honourable Company of Edinburgh Golfersin jäsenistölle suunnatulla kirjeellä.

”…Olemme yleisesti sitä mieltä, että Muirfieldin on muututtava ja pyrittävä kehittymään. Ei kuitenkaan meille nyt esitetyillä vaatimuksilla. Tämä on ollut pitkä prosessi, nyt on kuitenkin aika pitää pieni tauko ja etsiä muita vaihtoehtoja kehittää klubia sekä säilyttää oikeus järjestää Open”, jäsenistölle osoitetussa kirjeessä vedottiin ei-äänien saamiseksi.

Open Championshipia järjestävistä kentistä on R & A:n antaman päätöksen jälkeen vain heinäkuussa kisaa isännöivä Royal Troon sellainen, joka ei hyväksy naisia jäsenikseen.

Sen armonaika on varmasti lopussa, seura ilmoitti tiistaina järjestävänsä äänestyksen naisten jäsenyydestä myöhemmmin tämän vuoden aikana.

Zach Johnson puolustaa Open Championshipin voittoa heinäkuussa Royal Trooinin kentällä.Kuva Getty Images

Zach Johnson puolustaa Open Championshipin voittoa heinäkuussa Royal Trooinin kentällä.Kuva Getty Images

Muirfieldin päätös on melkoinen kolaus paitsi seuralle itselleen, myös R & A:lle, Open Championshipille sekä lajille, joka Brittein Saarilla taistelee saamaansa elitismin ja vanhakantaisuuden leimaa vastaan.

Oletettavaa on, että golfväen ja poliitikkojen asettama paine johtaa uuteen äänestykseen jo lähivuosina. Muirfieldissa Open on pelattu viimeisten vuosikymmenten aikana 5-11 vuoden välein. Ennakkokaavailuissa sille veikattiin kisaisännyttä kaudelle 2022.

Tämäkin voi uuden äänestyksen myötä toteutua, isäntäkentät on toistaiseksi julkistettu kaudelle 219 asti.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)