Mikko Ilonen haki latausta Vierumäen hangilta - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista
Major

Mikko Ilonen haki latausta Vierumäen hangilta

Espanjan avoimet Valderramassa sekä kaksi Kiinassa järjestettävää European Tourin kisaa käynnistävät Mikko Ilosen kevätkauden. Mastersin kärkinimiksi hän nostaa vasurien Phil Mickelsonin ja Bubba Watsonin lisäksi Louis Oosthuizenin sekä Jordan Spiethin.

Mikko Ilonen on viettänyt Thaimaan kilpailusta karsiuduttuaan hiljaiseloa enimmäkseen kotioloissa Lahdessa. Harjoitusolosuhteita hän on hakenut mm. Vuosaaren uudesta Planmeca Golf Areenasta, fyysistä ja henkistä kuntoa Ilonen perheineen latasi Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä pääsiäispyhinä.

”Neljä päivää meni todella miellyttävällä tavalla upeissa olosuhteissa. Rakentui kuin itsestään hyvä yhdistelmä perhe-elämää, ulkoilua ja harjoittelua. Innostuin murtsikkahiihdosta”, Ilonen kertoo lomastaan, jonka hän vietti lähes kotinurkillaan.

Tiistaina Ilonen lensi Espanjan Aurinkorannikolle valmistautumaan reilun viikon päästä käynnistyviin Espanjan avoimiin. Ne pelataan ensimmäistä kertaa kisan pitkän historian aikana Valderramassa, joka tunnetaan todellisena hyvän pallonlyöjän paratiisina.

<a href=Bernhard Langerille torstaina pelattava kierros on jo uran 111. Masters Tournamentissa. Valderramassa Langer on nostellut voittokannua Volvo Mastersissa. Kuva Getty Images" width="630" height="419" />

Bernhard Langerille torstaina pelattava kierros on jo uran 111. Masters Tournamentissa. Valderramassa Langer on nostellut voittokannua Volvo Mastersissa. Kuva Getty Images

”Valderrama on tiukka testi, etenkin silloin jos tuuli puhaltaa. Parin alitukset ovat siellä aina hyviä tuloksia. Omalla kohdallani tulokset ovat tainneet olla 80 ja sadan lyönnin välissä. Pallo on pidettävä väylillä avauksissa”, Ilonen muistaa.

Muisti tökkii hieman, mutta Ilonen on jäänyt kahdella kisakerrallaan kauas kärjestä, kuuden kierroksen keskiarvokin ( 76,16) kertoo siitä, että pitävää otetta vuoden 1997 Ryder Cup-areenaan ei vielä ole löytynyt.

”Nyt on hyvä päästä reiluksi viikoksi ruoholle treenaamaan ennen kisan käynnistymistä. Perusasiat ovat kyllä kunnossa, Espanjasta suuntaan suoraan kahteen Kiinan kisaan. Niiden jälkeen on pari viikkoa huilia ja taas kolme kisaa putkeen ( Irish Open, BMW PGA Championship, Nordea Masters)”, Ilonen kertoo kevään ja alkukesän ohjelmastaan.

Irish Openista ( 2014) ja Nordea Mastersista ( 2007,2013) Ilosella on plakkarissaan voitot, huhtikuussa pelattavasta Volvo China Openistakin kakkostilan lisäksi kaksi muuta vahvaa top-10 sijoitusta.

Lyöntien sijoittelu ratkaisee Mastersissa

Ilosella ei ole paikkaa Masters Tournamentiin, jossa hän karsiutui katkeran oloisesti lyönnillä kahden kierroksen jälkeen edelliskaudella.

US Openiin portit aukeavat hänelle vain  joko suuren menestyksen kautta seuraavissa kisoissa, tai Lontoossa pidettävistä karsinnoista. Open Championshipiin on kärkimiehille luvassa paikkoja useammassakin kevään ET-kisassa.

”Jollei sitä kautta natsaa, olen valmis menemään myös paikalliskarsintoihin, jotka pidetään juuri ennen varsinaista tapahtumaa.”

Augustan sankarin veikkaaminen on Mikko Iloselle aina ollut vaikea rasti. Nyt häneltä irtoaa jo lyhyen suostuttelun tuloksena neljä nimeä.

<a href=Phil Mickelson vuosimallia 2006 . 45-vuotias kolminkertainen Mastersin sankari on valmis haastamaan nuorempansa. Kuva getty Images" width="394" height="594" />

Phil Mickelson vuosimallia 2006 . 45-vuotias kolminkertainen Mastersin sankari on valmis haastamaan nuorempansa. Kuva getty Images

”Mahdolllisia voittajia on paljon. Vasurit  BubbaWatson  ja  Phil Mickelson ovat listallani korkealla, samoin Etelä-Afrikan tähdet Louis Oosthuizenin johdolla. Olisihan se tietty hauskaa, mikäli Jordan Spieth tuon kisan voittaisi. Vaikka hän on ollut ruosteessa, palaset voivat loksahtaa kohdalleen viikonloppuna”, Ilonen pyörittelee ajatuksiaan.

Ilonen ja Spieth pelasivat ensimmäistä kertaa yhdessä vuoden 2015 WGC:n reikäpelimestaruuden alkulohkossa. Spieth vei, Ilonen vikisi. Ottelun jälkeen Ilonen kehui paitsi nuorukaisen peliä, erikseen tämän persoonaa.

”Lähipeli on isossa roolissa Augustassa, pidän kuitenkin hyvin tärkeänä järkevää lyöntien sijoittelua ja malttia. Augustassa ei voi lähteä pelkästään hyökkäämään lipulle ja sokkoilemaan vääriin nurkkiin avauksissa, se kostautuu useimmissa tapauksissa.”

Espanjan harjoitusviikkonsa aikana Mikko Ilonen jatkaa draiveritestiään hänelle räätälöidyn uutuuden, Taylor Maden M2:n osalta. Se haastaa käytössä olevan   Taylor Maden AeroBurnerin.

Kuluvalla kaudella Ilonen on pelannut kuusi kisaa. Lähi-Idän kolmessa kisassa sekä Malesiassa esitykset olivat erinomaisia, sijoitukset välillä 12-22. Kahdessa viimeisessä kisassaan Australiassa sekä Thaimaassa pelit ovat päättyneet kahteen kierrokseen.

Race to Dubai listalla Ilonen (135 098 e) on 56., World Rankingilla sijoitus on 186. Seuraava kahden kuukauden jakso ja kuusi kisaa antavat jo varsin pitkälle menevää ajatusta siitä, millaiseksi Mikko Ilosen kausi 2016 on muodostumassa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje