[11][17]

[11][17]
Major

Lydia Ko kauden ensimmäisen major-turnauksen voittoon

Maailmanlistan ykkönen hyödynsi Ariya Jutanugarnin hiipumisen Mission Hills Country Clubilla pelatun kilpailun loppusuoralla.

Lydia Ko (-12) iski lyhyen wedge-lyöntinsä 18. reiällä aivan lipun viereen, ja sinetöi birdiellään voiton Kalifornian Rancho Miragessa pelatussa ANA Inspiration -turnauksessa. Saavutuksensa kunniaksi hän hyppäsi kilpailun voittajan perinteisiin kuuluvalla tavalla Poppies Pond -lampeen juhliessaan toista peräkkäistä ykköstilaansa naisten majoreissa.

Voittoa oltiin vielä loppusuoralla tarjoamassa Ariya Jutanugarnille, joka oli kahden lyönnin johdossa 15. reiän jälkeen. Kilpailun paine kävi kuitenkin 20-vuotiaalle thaimaalaiselle liian kovaksi: hän otti kolme puttia 16:lla (bogi) ja epäonnistui up-and-down-yrityksessään seuraavalla. Lopullinen niitti voittohaaveille koitti 18. lyöntipaikalla, kun hän löi avauksensa vasemmalle veteen.

”Olin todella hermostunut, mutta ensi kerralla osaan ottaa tilanteen jo toisella tavalla. Sain tältä viikolta paljon kokemusta”, Jutanugarn sanoi.

Charley Hull ja In Gee Chun hävisivät voittajalle lyönnillä. Jutanugarn (-10) joutui tyytymään neljänteen sijaan.

Ko voitti ensimmäisen major-turnauksensa viime syyskuussa Ranskassa pelatussa Evian Championshipissä. Myös ANA Inspirationin kenraaliturnaus meni nappiin, sillä uusiseelantilainen oli Carlsbadissa toissa viikonvaihteessa pelatun Kia Classicin ykkönen. Hän on koonnut nyt 12 voittoa LPGA-kiertueella, joista viisi kertyi viime kaudella.

”Olen aina unelmoinut pelaamisesta LPGA Tourilla”, Ko sanoi. ”Nämä hämmästyttävät saavutukset ovat uskomattomia, mutta se motivoi yhä kovempaan työntekoon.”

Charley Hull jäi vain lyönnin päähän uusinnasta. Kuva: Getty Images

Jutanugarn simahti hieman samalla tavalla vuoden 2013 LPGA Thailand -turnauksessa menetettyään finaalikierroksella kahden lyönnin johtonsa viimeisen reiän triplaan. Hän teki sunnuntain kierroksen puolivälissä neljä birdietä viiden reiän jaksossa, mutta kovat paineet koituivat kalliiksi tälläkin kertaa kohtalokkaiksi.

Parhaana eurooppalaisena kakkossijaa jakanut Hull, 20, ylsi uran parhaaseen saavutukseen major-turnauksissa.

”Tiedän pystyväni pelaamaan hyvin paineen alla. Olen iloinen, että upotin sen putin (teki birdien) viimeisellä, ja olen ylpeä itsestäni”, Hull sanoi.

Kisaa 54 reiän jälkeen johtanut Lexi Thompson päätti 73 lyönnin kierroksensa eagleen. Hänen mahdollisuutensa hiipuivat ulosmenossa tehtyihin kolmeen bogiin.

”Kaiken kaikkiaan vaativa päivä. Huono pallonlyönti ei antanut montaa birdiepaikkaa, eikä putterikaan toiminut pelastajana”, viidenneksi pudonnut Thompson sanoi.

Norjan Suzann Pettersen (-7) jakoi parhaana pohjoismaalaisena kymmenettä sijaa muun muassa päivän kovimman tuloksen (67) pelanneen Brooke Hendersonin kanssa. Kyseessä oli kuudes perättäinen top 10 -sijoitus 18-vuotiaalle kanadalaiselle.