16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Major

Lee Westwood nyt menestynein vailla major-voittoa oleva pelaaja

Englantilaisen ensimmäisestä major-turnausten top 10 -sijoituksesta tulee pian kuluneeksi 20 vuotta.

Mikä yhdstää Phil Mickelsonia, Dustin Johnsonia ja Sergio Garciaa? Heistä jokaista on pidetty jossain vaiheessa uraansa parhaana pelaajana, joka ei ole koskaan voittanut major-turnausta.

Viimeksi tästä kyseenalaisesta kunniasta luopui Garcia noustuaan sunnuntaina Masters Tournamentin ykköseksi.

Listan uusi ykkösnimi on Lee Westwood, joka on edellisten 25 vuoden aikana saavuttanut major-turnauksissa 18 top 10 -sijoitusta. Steve Strickeriltä löytyy samalta ajanjaksolta viisi top -10 -sijoitusta vähemmän.

Nykyään Edinburghissa asuvan Westwoodin, 43, nimi nousee ykköseksi myös silloin, kun huomioidaan top-kympit (13) vain viimeisen kymmenen vuoden ajalta. Seuraavana tulevat tasatilanteessa Matt Kuchar ja Brandt Snedeker (8).

Mikäli tarkastelun kohteena on kuluneen kymmenen vuoden jakson top 5 -sijoitukset, Westwoodin ”valta-asema” näyttää vain lujittuvan. Näitä britillä on peräti 13, kun sijalla kaksi oleva Rickie Fowler on yltänyt viisi kertaa viiden joukkoon. Branden Gracella on neljä top 5 -sijoitusta.

PGA Tourin uratienestit huomioiden paras major-voitoton pelaaja on Stricker 42,6 miljoonan dollarin ansioillaan. Eroa Kuchariin on lähes neljä miljoonaa. Luke Donald on kovimpana eurooppalaisena listakolmonen (35,1 miljoonaa).

Westwoodin ylivoima vahvistuu edelleen uraansa jatkavien pelaajien tilastossa, jossa on laskettu voitot sekä Euroopan kiertueella että PGA Tourilla. ”Westyllä” on koossa 25 voittoa, mutta myös kolme muuta sijaa menevät eurooppalaisille: Thomas Bjørn (15), Paul Casey (14) ja Ian Poulter (12). Strickerillä on parhaana amerikkalaisena, Poulterin tavoin, 12 ykköstilaa.

Maailmanlistan kärjessä 22 viikkoa vuosikymmenen alussa ollut Westwood on yltänyt majoreissa kuudesti kolmen joukkoon, viimeksi Mastersissa vuonna 2016. Hän sijoittui viime viikonvaihteessa Augustassa 18:nneksi.

Tuoreen maailmanlistan perusteella tämän hetken paras pelaaja ilman major-voittoa on Hideki Matsuyama (4.). Seuraavana tulevat Fowler (9.) ja Justin Thomas (10.). Alexander Norén (12.) ja Jon Rahm (13.) muodostavat eurooppalaisten kärjen. Konkariosaston kärjessä on Casey (15.).

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje