Francesco Molinari on ollut majoreissa parhaimmillaan yhdeksäs. Tätä tilastoa hänellä on nyt hyvä tilaisuus kohennella Pohjpis-Carolinassa. Kuva: Getty Images
Major |
9.8.2017

Francesco Molinari mahtivireessä vaikealla Quail Hollow -kentällä

PGA Championshipin kesken jäänyttä toista kierrosta jatketaan kello 14.30 Suomen aikaa. Charlottessa sijaitseva turnauskenttä on osoittautunut odotetun hankalaksi.

Francesco Molinari jakoi perjantain kovinta tulosta kaksi kertaa keskeytetyllä PGA Championshipin toisella kierroksella. Italialinen iski taululle lukemat 64, ja on parhaana eurooppalaisena kolmen lyönnin päässä kärjestä.

Toisena pelipäivänä yhdeksän lyöntiä paremmin pelannut Molinari teki Quail Hollow -kentällä yhden eaglen ohella viisi birdieä. Kierros oli virheeton, eikä korttiin ilmestynyt yhtään paria heikompaa reikätulosta.

Molinari, 34, on voittanut urallaan neljä kilpailua Euroopan kiertueella, viimeksi kotimaansa avoimen mestaruusturnauksen lähes vuosi sitten. Muita saavutuksia ovat muun muassa World Cupin ykköstila isoveljensä Edoardo Molinarin kanssa vuonna 2009 sekä kaksi voittoisaa Ryder Cupia tältä vuosikymmeneltä.

Hän on pelannut viimevuosina ahkerasti PGA Tourilla, mutta vajaat 100 starttia eivät ole tuonut vielä isoa menestystä. Koossa on kuitenkin toistakymmentä top 10 -sijoitusta.

Kaksi kierrosta valmiiksi saaneista Louis Oosthuizen jakaa Molinarin kanssa neljättä sijaa. Paalupaikkaa jakavat kaksi 67 lyönnin kierrosta pelannut Kevin Kisner sekä Molinarin tavoin tuloksen 64 perjantaina lyönyt ennakkosuosikki Hideki Matsuyama (-8). Jason Day (-6) on kolmantena.

Kevin Kisner on pystynyt ainoana kilpailijana pelaamaan kaksi ensimmäistä kierrosta alle 70 lyönnillä. Kuva: Getty Images

Molinarin ohella muista eurooppalaisista kymmenen joukkoon mahtuu seitsemäntenä oleva Paul Casey (-3). Kisaa ensimmäisen päivän jälkeen johtaneen Thorbjørn Olesenin (+2) toinen kierros on sujunut vaisusti. Tanskalainen on kierrostaan 15 reiän jälkeen kuusi yli, ja sijoitus on painunut päälle 30:n.

Samassa +2-tilanteessa ovat myös Rory McIlroy, Dustin Johnson, Henrik Stenson sekä kisan paras opettava ammattilainen, Omar Uresti.

Turnauksen voittoa puolustava Jimmy Walker (+8) tulee karsiutumaan useammalla lyönnillä. Näin käy myös Masters-voittaja Sergio Garcialle (+8) sekä 100. major-kilpailunsa pelanneille Ernie Elsille (+8) ja Phil Mickelsonille (+11).

Peli keskeytyi iltapäivällä ennen kello 17:ää epävakaan sään vuoksi, ja kisaa päästiin jatkamaan uudelleen reilun 1,5 tunnin kuluttua. Pimeys katkaisi lopullisesti päivän pelitapahtumat illalla kello 20.13.

Kaikkiaan 25 pelaajaa jatkaa kierroksensa loppuun lauamtaiaamuna kello 7.30. Tässä joukossa on muun muassa viimeisenä pelaajana mukaan päässyt Chris Stroud, joka voitti sunnuntaina ensimmäisen turnauksensa PGA Tourilla 11 vuoden yrittämisen jälkeen. Hän on 31 reiän jälkeen kollme lyöntiä kärjestä.

Kilpailun ennustettu cut-raja on +5:n kohdalla.

Kolmas kierros käynnistyy arviolta 40 minuuttia sen jälkeen, kun kaikki ovat saaneet 36 reikää valmiiksi. Lauantain varsinainen kierros pelataan kahden aiemman päivän tapaan kolmen pelaajan ryhmissä.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.