Paul Casey oli rautaa kauden toisen major-turnauksen ensimmäisenä päivänä. Kuva: Getty Images
Major |
16.6.2017

Paul Casey aloitti U.S. Openin uran parhaalla major-kierroksella – suosikit suurissa vaikeuksissa

Casey onnistui hyödyntämään avauspäivän helpohkot olosuhteet. Kisan suursuosikeille, Dustin Johnsonille, Rory McIlroylle ja Jason Daylle ensimmäinen kierros oli todellista tervanjuontia.

Paul Casey ei olisi voinut saada onnistuneempaa alkua Wisconsinissa käynnistyneessä U.S. Open -turnauksessa. Kahden ensimmäisen reiän eagle ja birdie antoivat suunnan päivän kierrokselle, jonka saldo karttui vielä viidellä birdiellä ja kahdella bogilla.

Tulos 66 (-6) oikeuttaa 18 reiän jälkeen jaettuun kakkostilaan Xander Schauffelen kanssa.

Ensimmäisen kierroksen tulostaso oli odotettua kovempi, mutta Casey ei uskonut birdietehtailun jatkuvan samanlaisena.

”En usko että se tulee kestämään. On mielenkiintoista nähdä millaiset lipunpaikat he keksivät huomenna”, Casey sanoi.

Casey on pelannut tarpeeksi monta U.S. Openia tietääkseen mistä puhuu. Ensimmäisenä päivänä on ennenkin tarjottu pehmeä lasku turnaukseen, minkä vuoksi hän halusi hyödyntää tilanteen mahdollisimman hyvin.

”Pidän kentän asetuksista. Se ei ärsytä arkkitehtuurisesta näkökulmasta, mutta tykkään kentistä, jossa on mahdollisuus tehdä paljon birdiejä.”

Yöllisellä vesisateella oli oma vaikutuksensa päivän tulostasoon. Viheriöt olivat varsin pehmeät tehden puttaamisesta tavallista helpompaa.

Katselin aamulla Rickien peliä, ja rukoilin, että minullakin olisi samanlaiset olosuhteet.

Rory McIlroy oli torstaina pahasti kuutamolla. Kuva: Getty Images

Englantilaisen tehokas avauskierros oli jopa hienoinen yllätys hänen valmistautumiseensa nähden. Casey pelasi ennen kisaa yhden harjoituskierroksen kohutulla Erin Hillsillä ja käveli kentän kerran läpi.

”Olisin ottanut miettimättä vastaan, jos joku olisi tarjonnut minulle ennen kierrosta kuusi alle -tuloksen. Katselin aamulla Rickien (Fowler) peliä, ja rukoilin, että minullakin olisi samanlaiset olosuhteet. Ajattelin, että olisinpa tänään edes puoliksi niin hyvä kuin Rickie.”

Casey pelasi torstaina uransa 170. major-kierroksensa, ja löi nyt ensimmäisen kerran paremman tuloksen kuin viisi alle. Tuloksessa 66 oli yksi lyönti enemmän kuin johdossa olevalla Rickie Fowlerilla.

Muista eurooppalaisista Englannin Tommy Fleetwood jakaa Brooks Koepkan ja Brian Harmanin kanssa neljättä sijaa. He ovat kaksi lyöntiä Fowlerista. Myös 11. sijaa jakavat englantilaiset Andrew ”Beef” Johnston ja Lee Westwood sekä Itävallan Bernd Wiesberger pelasivat kuutosella alkavan tuloksen.

Rory McIlroyn päivä oli synkkä − tulos 78 riittää 141. sijaan, kisan suurin ennakkosuosikki Dustin Johnson (75) ei mahdu hänkään sadan joukkoon.

Muista major-voittajista Henrik Stenson (74), Bubba Watson (75), Jason Dufner (76), Graeme McDowell (76), Jimmy Walker (77), Jason Day (79) ja Danny Willett (81) olivat kaikki enemmän tai vähemmän vaikeuksissa.

Myös mustaksi hevoseksi ennustettu Jon Rahm (76) jäi heti kättelyssä 11 lyöntiä kärjestä.

Kentän lähelle pudonnut ilmalaiva pelästytti katsojat

Turnausta seurannut yleisö järkyttyi torstaina, kun taivaalla kierrellyt ilmalaiva lähti vajoamaan maahan kentän lähettyvillä. Paikallisen Milwaukee Journal-Sentinel -lehden mukaan lentäjä putosi laivan mukana, mutta hän selvisi palovammoilla.

”Se alkoi tyhjentyä, ja sitten pudota. Sitä yritettiin saada nousemaan, mutta se ei noussut. Sitten kuului pamauksia ja näkyi savua”, eräs katsoja kertoi lehdelle.

”Toinen puoli tyhjeni. Kun ilmalaiva lähestyi maata, se syttyi tuleen”, totesi puolestaan toinen silminnäkijä.

Ilmalaiva lenteli mainostarkoituksessa. Se nousi ilmaan läheiseltä lentokentältä, jonka omistaja Dan Coffey kuvaili onnettomuutta hyvin harvinaiseksi.

”En tiedä, mitä siinä tapahtui, vaikuttivatko tuulet vai mitä. Nämä ilmalaivat tarkastetaan aina.”

Yhdysvaltain golfliiton USGA:n mukaan ilmalaiva ei liittynyt turnaukseen tai television kisalähetykseen.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.