20.– 27.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][22]
KilpailuaSuomalaista
Major

Anna Nordqvist: Kenenkään ei tarvitse olla puolestani pahoillaan

Valitettavaan kömmähdykseen voittohaaveensa U.S. Women’s Openissa menettänyt ruotsalainen ihmetteli rangaistuksensa antamisen ajoitusta.

U.S. Women’s Openissa Brittany Langille hävinnyt Anna Nordqvist sanoi, ettei ollut tietoinen mailansa osumisesta hiekkaan ennen lyöntiä toiseksi viimeisen uusintareiän väyläbunkkerissa.

Nordqvist sai kuulla kahden lyönnin rangaistuksestaan edettyään kolmereikäisen uusinnan päätösväylällä. Tämä oli käytännössä viimeinen niitti hänen voittohaaveidensa kannalta.

”Minulla oli rautaviitonen kädessä, ja pallo oli hieman alamäessä. Sitten mailani ilmeisesti kosketti hiekan pintaa. Se ei ollut tarkoituksellisesta, mutta minun on vain hyväksyttävä seuraukset. Onhan tämä harmillista, joskaan ei sentään maailmanloppu”, Nordqvist sanoi lehdistölle turnauksen jälkeen.

Nordqvist ei purnannut rangaistustaan, mutta kyseenalaisti ”penaltin” antamisen hetken, ja toisaalta myös sen, miksi sen varmistaminen videolta kesti niin kauan.

”Olisin toivonut, että USGA (USA:n golfliitto) olisi informoinut tästä minua hieman aikaisemmin. En tiedä, olisiko se muuttanut uusinnan lopputulosta, mutta olisin muussa tapauksessa pelannut viimeisen reiän paljon rohkeammin.”

Ruotsin naisten golfin ykköspelaaja heittäytyi sittemmin filosofiseksi.

”Kaikki kunnia Brittanylle, hän pelasi hienosti koko viikon. Ja sijoituinhan sentään U.S. Openissa toiseksi. Mielestäni kenenkään ei tarvitse olla puolestan pahoillaan. Tämä on vain golfia. Asioita sattuu. Toivottavasti me kaikki voimme ottaa tästä jotain opiksemme, ja tulla vähän paremmaksi.”

Anna Nordqvist, 29, on voittanut urallaan kahdeksan kilpailua pääkiertueilla, joista kuusi LPGA:lla ja kaksi LET:llä. Näistä yksi on vuonna 2009 saavutettu Women’s PGA Championshipin voitto, mikä on hänen ainoa ykköstilansa naisten major-turnauksissa.

Eskilstunassa syntynyt Nordqvist nousi tuoreella maailmanlistalla neljä pykälää, sijalle 11. Hän on ollut jo pidempään Euroopan korkeimmalle rankattu naispelaaja.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)

 • Läpi says:

  Joopa joo, kyllä näitä sääntöjä pitäis päivittää tälle päivälle pikaisemmin, kyllä täs vietiin Annalta saumat voittoon yhden hiekan murusen takia, ei tuollaaista olisi kukaan koskaan missään voinut huomata ”paljaalla silmällä”, nyt tuijotetaan jotain hv tason kuvaa hidastuksin monesta kulmasta, liikkuuko muruset, liikkuiko pallo, pierasko kärpänen, jotain järkee tohon touhuun, hanurista….

 • peejii says:

  Eurooppalaisen ei pidä olla jenkeissä voitossa kiinni, aina löytyy joku joka saivartelee. Mutta jenkit voivat pelata väärä palloa ja voittavat!

 • arto2 says:

  Kyllä golfin säännöt pallon liikkumisesta greenillä ja punkkerissa ovat syvältä. Jokainen täysijärkinen tietää, että mitään etu ei ole saavutettu.
  Eräs toinen laji nimeltään jalkapallo ja sen säännöt ovat vielä typerämmät. Yksi maali saattaa ratkaista koko pelin ja silti ei voida hidastuksesta katsoa ylittikö pallo esimerkiksi maalilinjan.

 • Dile Tantti says:

  USA:n golfliittojen ajoitus rangaistuksista kertomisessa on ollut huonosti valittu sekä tässä Anna Nordqvistin tapauksessa että Dustin Johnsonin tapauksessa US Openissa.

  Mitä sääntöihin tulee, niin niitä saisi näissa lillukanvarsiasioissa uudistaa radikaalisti.