26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]

[6][5]
Major

17-vuotias amatööri jäi ilman yli puolen miljoonan dollarin palkintosummaa − kiitteli nöyrästi kokemuksesta

Espanjan Carlota Ciganda ylsi U.S. Women's Openissa ainoana ei-aasialaisena kymmenen joukkoon.

Toinen perättäinen 67 lyönnin kierros avasi Sung Hyun Parkille (-11) tien voittoon, Trump National Golf Clubilla pelatussa U.S. Women’s Open -turnauksessa. Uran ensimmäinen major-titteli tiesi 23-vuotiaan pelaajan kohdalla myös debyyttivoittoa naisten pääkiertueella.

Hye Jin Choi (-9) oli lähellä tehdä ison yllätyksen New Jerseyssä. Hän sinnitteli vielä loppusuoralla tasatilanteessa Parkin kanssa, mutta sortui 17. reiällä ratkaisevasti tuplabogiin.

Mikäli peli olisi edennyt Choin, 17, kannalta suotuisasti loppuun saakka, hänestä olisi tullut kautta aikain toinen U.S. Women’s Openin voittanut amatööri. Ainoana tässä tempussa on onnistunut Catherine Lacoste vuonna 1967.

”Olisin tietysti ottanut mielelläni palkintorahat vastaan, mutta ydintavoitteeni oli vain kilpailla täällä. Tämä kakkostila merkitsee minulle enemmän ja se on itselleni suurempi kunnia. En kiinnitä tällä hetkellä huomiota palkintorahoihin ”, Choi sanoi.

Parkin tunnelmat olivat tämän vuoden Openissa hieman toisenlaiset kuin viime kaudella. Hän löi tuolloin pallonsa veteen päätösreiällä, ja missasi pääsyn uusintaan voiton ottaneen Brittany Langin ja Anna Nordqvistin kanssa.

”Viimevuotinen kokemus osoittautui hyödylliseksi. Uskon, että siitä oli apua voitettuani mestaruuden”, Park sanoi.

Muhkean palkintosekin sijasta mitalin kaulaansa saaneesta Hye Jin Choista kuullaan vielä paljon. Kuva: Getty Images

Yhdysvaltain golfliitto USGA sai osakseen kritiikkiä, kun se ei siirtänyt turnausta Donald Trumpin omistamalta kentältä pois. Arvostelun taustalla oli Trumpin naisia syrjivät mielipiteet USA:n presidentinvaalikampajan aikana. Myös mielenosoitusten uhka leijui ilmassa, kun presidentti ilmoitti saapuvansa seuraamaan turnausta Ranskan matkansa jälkeen.

Trump saapui paikalle perjantaina, ja seurasi kisaa hetkittäin kolmen viimeisen kierroksen osalta.  Hän nosti kilpailun jälkeen tuloskorttiaan palauttamaan menneelle Parkille peukut pystyyn onnittelun merkiksi.

”En vieläkään usko tätä todeksi, tuntuu kuin leijailisin pilvissä. Olen voittanut turnauksia ennenkin, mutta U.S. Openin voitto merkitsee niin paljon enemmän”, 900 000 dollaria kuitannut Park iloitsi.

Turnaus oli aasialaisten juhlaa, sillä ainoana pelaajana heidän rintamansa top 10:ssä rikkoi Carlota Ciganda (-5). Espanjalainen jakoi viidennen sijan. Englannin Charley Hull (par) sijoittui 21:nneksi ja Saksan Sandra Gal (+1) oli 27:s. Muita eurooppalaisia ei mahtunut 30:n joukkoon.