[10][12]

[10][12]
DP World Tour - Kilpagolf

"Major-krapulalle" hyvästit heittänyt Shane Lowry otti Wentworthissa makean voiton

Shane Lowry otti toisen voittonsa DP World Tourin Rolex Series -kilpailuissa. Kuva: Getty Images

Lowry ei tehnyt BMW Championshipissä ainuttakaan bogia.

Shane Lowry (-17) teki sunnuntaina upean tempun venymällä voittoon Wentworth Clubilla Lontoossa käydyssä DP World Tourin huipputurnauksessa. Hän pelasi päätöspäivänä kisan kovimman tuloksensa, 65, ja jätti toisen sijan jakaneet Rory McIlroyn ja Jon Rahmin lyönnin päähän.

Kuudentena 36 reiän jälkeen olleen Lowryn esitys oli kaikilla mittapuilla erinomainen. Hän ei tehnyt BMW PGA Championshipissä ainuttakaan bogia, birdiejä kertyi 15. Sunnuntaina neljännellä reiällä tullut eagle loi alkutahdit isolla menestykselle. Varsinaisen rynnistyksensä voittotaisteluun hän rakensi kierroksen puolivälissä, jossa syntyi kuuden reiän aikana neljä birdieä.

Kilpailua pitkään näyttävän 62 lyönnin kierroksen siivittämänä johtaneen Rahmin hän onnistui ohittamaan 18. reiällä (par 5), jossa birdie syntyi vaivattoman oloisesti kahdella putilla noin kuudesta metristä.

Ilmassa väreili silti edelleen uusinnan mahdollisuus. Kaksi lyöntiä perässä ollut McIlroy tarvitsi viimeisellä reiällä eaglen, ja hetken aikaa näyttikin siltä, että hän onnistuu aikeissaan. Yli seitsemänmetrinen eagle-putti kuitenkin pysähtyi parin pallonmitan päähän reiästä, ja Lowry pääsi tuulettamaan voittoa.

Jos jonkun pelityyliin Wentworth Clubin kenttä istuu, niin Lowryn. Ennen viikonavaihdetta hän oli ehtinyt sijoittua BMW PGA Championshipissä top 20:een peräti yhdeksän kertaa.

”Sanat eivät riitä kertomaan, kuinka paljon tämä voitto merkitsee minulle ja kuinka paljon rakastan tätä turnausta. Olen juuri nyt maailman onnellisin mies”, Lowry iloitsi.

Isojen turnausten miehelle voitto oli kuudes DP World Tourilla, jossa hänen kunniataulukkonsa on harvinaisen näyttävä. Ensimmäisen voittonsa hän saavutti Irish Openissa 13 vuotta sitten oltuaan vielä amatöörien kirjoissa. Tilastoista löytyy myös WGC-sarjan kilpailun voitto Ohiosta sekä uran komein saavutus, Open Championshipin ykköstila. Tuoreen menestyksen myötä Rolex Series -voittoja Lowryllä on nyt kaksi.

Lowrylle kävi Open-voiton jälkeen, kuten niin monelle ensimmäisen major-tittelin saavuttaneelle pelaajalle. Seuraavaa voittoa ei ollut kuulua ”major-krapulaa” poteneelle irlantilaiselle, kunnes viikonvaihteessa yli kolmen vuoden odotus tuli päätökseensä.

Maailmanlistalla sijalla 23 oleva Lowry tulee parantamaan huomattavasti asemiaan maanantaina tehtävässä listapäivityksessä. Palkintorahaa 35-vuotias pelaaja kuittasi Wentworthissa reilut 1,3 miljoonaa euroa.

Tämänvuotinen BMW PGA Championship oli monessakin mielessä poikkeuksellinen huipputurnaus. Englannin kuningattaren Elisabet II:n kuoleman vuoksi Wentworthissa ei pelattu perjantaina lainkaan. Peruuntumisen mahdollisuus leijui turnauksen yllä, mutta kisa päätettiin pelata kolmen kierroksen koitoksena.

Monet DP World Tourin tähtipelaajat karsastivat lukuisten LIV-pelaajien osallistumista Wentworthin turnaukseen. Heidän mukana olonsa nähtiin silkkana maailmanlistan pisteiden kalasteluna, sillä LIV-kiertueella ei OWGR-pisteitä jaeta. Kyseisiä pisteitä LIV-pelaajat tarvitsevat noustakseen tai pysyäkseen rankingissa 50:n parhaan joukossa. Tämä reitti avaa tien major-turnauksiin.

LIV-pelaajista paras BMW PGA Championshipissä oli neljänneksi sijoittunut Talor Gooch (-15). Sergio Garcia jätti leikin kesken surken ensimmäisen kierroksen jälkeen ja viiletti Yhdysvaltoihin.

Kiertueen suomalaisnelikosta kukaan ei selviytynyt kolmannelle kierrokselle. Lähimmäksi pääsivät Kalle Samooja ja Sami Välimäki, joiden tuloksessa oli kaksi lyöntiä liikaa.