Mäihäniemi ja Myllymäki kärkeen Paltamossa - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Mäihäniemi ja Myllymäki kärkeen Paltamossa

Jenna Mäihäniemi on parin askeleen päässä Paltamon FT-kisan voitosta. Kuva: Juha Hakulinen

Jenna Mäihäniemi (-3) oli naisten sarjan ainoa pelaaja, joka onnistui alittamaan Paltamon kentän parin toisella kierroksella. Tuloksen 70 lyönyt Mäihäniemi karkasi kisassa reilun tuntuiseen johtoon ennen päätöspäivää.

”Tänään oli aika tasaista. Upotin kyllä paljon birdieputteja ja pari pidempääkin puttia meni. Mutta tuli sinne muutama bogikin. Ihan hyvä kierros”, Mäihäniemi sanoi.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen johtanut Niina Liias epäonnistui (78) lauantaina, ja hän on viisi lyöntiä kärkinaista perässä. Rosa Rantanen (+4) on sunnuntain viimeisen ryhmän kolmas jäsen.

Emmi Jalkanen (+5) ja Jenni Soikkeli (+6) mahtuvat myös viiden joukkoon.

Miesten kisan johtoon kiipesi tuloksen 70 pelannut Erik Myllymäki (-4). Hänellä on 36 reiän jälkeen lyönnin etumatka Tuomas Salmiseen.

”Vaikka olisit neljän lyönnin johdossa ennen kahta viimeistä reikää, täällä voi tapahtua mitä vaan. Viimeiselle kierrokselle ei voi lähteä muita vastaan pelaamaan, vaan täytyy pitää omat hermot kurissa ja pelata väylä kerrallaan omaa peliä”, selkäleikkauksen jälkeen taas hyvän pelivireen löytänyt Myllymäki sanoi.

Myllymäen suurimmat haasteet lauantaina osuivat kierroksen keskivaiheille.

”Tänään ei ollut niin hyvää peliä kuin eilen. Löin vitosella ja kympillä pallon veteen. Mutta sain pidettyä hermot kasassa, se toi päivän tuloksen. Jos täällä ei pysy hermo kurissa, tulee ongelmia.”

Tuomas Nukari (-3) liittyy kahden ammattilaisen seuraksi kolmannen kierroksen johtopalloon. JaniPerttilä, Arto Pehkonen ja Niklas Dahlgren (-2) jakavat Paltamo Openissa neljättä sijaa.

Miesten sarjan cut-rajaksi muodostui +9, ja viimeiselle kierrokselle tiensä selvitti 40 pelaajaa. Naisten sarjassa ollut karsintarajaa.

Lähde: FT:n tiedote

MK

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

  • Teemu Linna says:

    Erik Myllymäki on ollut vuosia ikäluokkansa kärkipelaaja aivan kuten veljensä Aleksi. Molemmissa veljeksistä yhdistyy hyvä käytös, iloisuus ja positiivisuus tekemiseen. He eivät nosta itseään esille, vaan tekevät hyvää työtään rakkaudella lajiin ja kun myös taustat ovat kunnossa, veljeksistä voi odottaa seuraavia golfhuippuja maallemme. Heidän kuviaan ei näy joka päivä nettisivuilla, koska he eivät sitä kaipaa ja heillä ei ole omaa kuvaajaa eikä toimittajaa tarinoimassa. Tekeminen on taattua, tulevat näkymään tulevaisuudessa

  • ihmettelijä says:

    Kun katsoo kyseisen kilpailun ja aiempien finnish tourin tuloksia niin hyvin monet entiset huippuamatöörit jotka ovat pelanneet kärjessä tourilla tai jopa voittaneet ja , siirtyneet PGA ammattilaisiksi näyttävät nykyään pelaavan sijoilla ynnä muut, karsiutuvat tai jopa jättävät kilpailun kesken. Onko paineet liian suuret vai mikähän mättää?